Минерални извори в България, които ще ви помогнат да преборите ревматизма

Кои са те

Минерални извори в България, които ще ви помогнат да преборите ревматизма | StandartNews.com

България е страна, която блести със страхотното си изобилие от минерални извори. Те помагат за различни заболявания. Ето и кои са най – лековитите от тях:

Велинград

Това е СПА столицата на България. Градът е ситуиран в Родопите. На първо място е по разнообразни минерални извори, като водата е между 28 и 91 градуса.

Сандански

Също един от известните курорти, които предлагат СПА процедури. Специфичният му климат го прави добър за този вид процедури. Хора с проблеми с дихателните пътища ставен ревматизъм, опорно-двигателния апарат и периферната нервна система ходят там.

Хисаря

СПА курортът е един от най – старите в България и  е на 40 километра от Пловдив. Ако имате проблеми с заболявания на бъбречната и пикочната система, жлъчните пътища, стомашно-чревния тракт, черния дроб и опорно-двигателния апарат, това е мястото за вас.

Девин

Град в родопите с минерални извори. Водата там е между 16 и 76 градуса. При заболявания на опорно-двигателния апарат, нервната система, репродуктивната система и кожата чрез локално приложение можете да отидете там.

Вършец

Ситуиран е в Западна Стара планина на 90 километра от София. Води се като най – стария СПА курорт в България. Една от най – хубавите води в България. е там. Не съдържа никакъв варовик. Лекува голям брой болести.

Шипковo

Село в троянския балкан. Балнеолечебен курорт е . водата е калциево – сулфатна с температура между 18 и 35 градуса. Лекува при проблеми със стомаха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай