Какво държи Илон Мъск на нощното си шкафче

Единият предмет е много странен

Какво държи Илон Мъск на нощното си шкафче | StandartNews.com

Илон Мъск, чието богатство възлиза на 180 млрд. долара, сподели, че една от любимите му напитки струва по-малко от долар. Той публикува в Twitter снимка на нощното си шкафче, на което може да бъдат видяни няколко кенчета безкофеинова диетична кола, две реплики на револвери, бутилка вода, пръстовидни следи от кенчета и древен обреден предмет, познат като ваджра.

Древният ритуален предмет на нощното шкафче на Илон Мъск

Поводът за туита е любовта на Мъск към безкофеиновата версия на напитката, която се предлага в златист кен. Той невинаги е предпочитал нея. До 2007 г.  е консумирал в големи количества кофеиновата версия (по 8 кена на ден) в допълнение към неназовано количество чаши с кафе, пише profit.bg.

Кен диетична кока-кола съдържа 46 мг кофеин, което означава, че милиардерът е приемал най-малко 368 мг кофеин всеки ден само от газирани напитки. В един момент се е чувствал толкова претоварен от този си навик, че е можело да загуби периферното си зрение, споделя той пред Inc.

„Сега в офиса има диетична кола без кофеин“, казва Мъск, макар от време на време да се глези с класическата диетична кола.

Любимата напитка на собственика на Twitter обаче не е единственият предмет, който привлича вниманието към споделената снимка. На нея се вижда ваджра. Това е древен ритуален обект, който се асоциира с диаманта и неговата неразрушимост. Познат е с различни имена. В Тибет го наричат дордже, а в Япония - конгосе. Китайците го познават като дзинганси, а монголците - като охир. 

Ваджра е санскритска дума и трудно може да се намери неин точен превод. Този обект заема специално място в индуизма, будизма и джайнизма. Любопитно е да го видим на нощното шкафче на най-богатия човек на планетата, особено като знаем, че този символ често може да се види в ръката на Буда.

Според разбиранията ваджра контролира нечестивите сили. Той разбира тъмнината и е способен да унищожи онова, което нищо друго не може. Освен това има способността да носи дъжд и се свързва с плодородието. Ваджра също така символизира силата и твърдостта на духа, той е синоним на вечността, тъй като е неразрушим.Според индуизма ваджра се счита за едно от най-мощните оръжия във Вселената. В тантрическите традиции на будизма той е символ на природата на реалността, безкрайна креативност, силата и умелата дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай