Сряда,

Изненада! Брад Пит по стъпките на Зуека

От: Агенция Стандарт -
2936
Изненада! Брад Пит по стъпките на Зуека
A
A
A

В първата в историята на актьора публична изложба, Брад Пит представи свои скулптури в музей край езеро във Финландия, съобщиха от галерията. Така холивудският мачо взе пример от българския си колега Зуека, който първи се отдаде на изящните изкуства и стана успешен художник.

Намиращ се в третия по големина финландски град Тампере, американската звезда, който е до голяма степен самоук, за първи път представя скулптурите си пред публика, съобщиха от музея за изкуство „Сара Хилден“.

Скулптурите на Пит бяха показани от самия актьор в събота като част от по-голяма изложба на британския художник Томас Хаусаго, заедно с керамична серия на австралийския алтернативен рокер Ник Кейв.

"За мен и Ник това е нов свят и първото ни влизане в него. Просто се чувствам правилно", каза Пит пред финландската телевизия Yle на церемонията по откриването. 

Творбите на Пит включват гипсово пано, "изобразяващо престрелка", и серия силиконови скулптури във формата на къща.

"За мен това е въпрос на саморефлексия. Става дума за това къде съм сбъркал във взаимоотношенията си, къде съм сгрешил", каза Пит на откриването.

Неочакваното посещение на 58-годишния актьор изненада скандинавската страна, тъй като участието му в изложбата не беше предварително обявено.

"В този смисъл това е вълнуващо и чудесно", заяви главният куратор Сариане Сойконен пред АФП, предаде БГНЕС.

Освен че скулптурите на Пит се показват за първи път, изложбата е дебют на Хаусаго в скандинавските страни. Решението да включи в изложбата си приятелите си Кейв и Пит е повлияно от пандемията и "събитията в личния живот на Хаусаго", каза Сойконен.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Брат Пит Зуека