Христо Стоичков в скандал с търгове за дървесина

Стоичков не участва в никакви фирми, каза Емил Димитров

Христо Стоичков в скандал с търгове за дървесина | StandartNews.com

София. Конкурс на Софийската стокова борса е бил предсрочно спрян 10 дни преди финала и е бил спечелен от фирма от Ботевград. По-късно 150 000 т дървесина отишли в Христо Стоичков. Тази "бомба" хвърли вчера от ефира на bTV собственикът на "Свилоза" Красимир Дачев.

"Сега разбираме, че тоновете дървесина са дадени на Христо Стоичков от депутата Емил Димитров", заяви още бизнесменът. Според Дачев задкулисната роля на Димитров, депутат от ГЕРБ тогава, а сега съосновател на партия БАСТА, заедно с бившия земеделския министър Мирослав Найденов, не е фигурирала официално никъде.
По времето на предишното управление тогавашният депутат управлявал сектора на дърводобива, а тези "правомощия" получил именно от Найденов, стана ясно от думите на Дачев.

"Търгът бе спечелен от три момчета от Ботевград. Единият е женен за сестрата на втория, а той пък - за сестрата на третия", заяви Дачев пред "Стандарт". Според наши източници става дума за местния бизнесмен Семко Семков, близък приятел на футболната легенда в лова.

"Слушах внимателно - Дачев заяви, че фирма на Стоичков е взела дървесината. Аз за такъв случай не знам. А и не знам Камата да участва в каквото и да е дружество в България", коментира ексдепутатът Емил Димитров пред "Стандарт". Според него няма по-прозрачна сделка отколкото договор през борсата. В ефира на bTV Димитров нарече Дачев "отявлен лъжец". И допълни: "Не може в национален ефир да хвърляш такива обвинения. Никой не се е месил в борсата, нека Дачев каже колко пъти ни е искал съдействие да получава дървесина без търгове".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай