Февруарска лудост. Какво време ни чака

След пролетни температури идва дъжд и сняг

Февруарска лудост. Какво време ни чака | StandartNews.com

Времето през февруари, или както го наричат още Малък Сечко, ще е пълно с обрати.

Днес ще е предимно слънчево, след обяд - на места - с временни увеличения на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина - умерен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 8 и 13 градуса, в София - 8 градуса. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, вечерта ще започне да се повишава, съобщават от НИМХ.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд, на места, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб югозападен вятър, след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 8-10 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

В неделя в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е от запад, слаб, в Дунавската равнина - до умерен, а привечер в източните райони ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще се повишат, дневните, главно в Северна България, ще се понижат с един до три градуса.

Още през нощта срещу понеделник от север ще се появи висока облачност, която бързо ще се увеличава и вплътнява, вятърът ще е югозападен, до умерен.

След обяд в понеделник от северозапад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта и през нощта срещу вторник ще обхванат по-голямата част от страната. Вятърът ще се смени със запад-северозападен, и с бързо понижение на температурите в планинските райони на Западна България дъждът ще премине в сняг. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай