Феномен в Родопите. Нещо невиждано

На пръсти се броят хората, видели редкия бял сръндак

Феномен в Родопите. Нещо невиждано | StandartNews.com

Изключително рядък феномен в Родопите. В едно от ловните стопанства високо в планината беше забелязан снежнобял сръндак албинос. Той се е появил около местата, където се оставя храна за дивите животни през студените месеци.

На пръсти се броят хората, видели редкия бял сръндак. Сред малцината късметлии е опитният фотограф на дивата природа Цветомир Цолов, успял да заснеме албиноса отблизо, предава Нова тв.

„Бял сръндак, не само на територията на нашата страна, а и в световен мащаб, е изключително рядко да се види. Математически не може да се каже едно на милион или едно на няколко милиона. Тези снимки за мен са най-големият късмет, който съм имал в гората”, споделя той.

Уникалните кадри са заснети с цената на много студ и завидно търпение. „Сутринта температурата беше минус 9 градуса, достигайки максимум около 1 градус. Аз в укритието прекарах 8 часа и 25 минути. Без никакво отопление, само с апаратурата. Едва на шестия час понечих да стана и леко да се раздвижа вътре”, обяснява още фотографът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай