БГ превозвачи преговарят с турските си колеги на 27 май

БГ превозвачи преговарят с турските си колеги на 27 май | StandartNews.com

Капитан Андреево. Част от българските превозвачи ще се срещнат с представители на турския бранш на 27 май в Истанбул. Това съобщи Илиян Филипов, член на Управителния съвет на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ). Той смята, че на срещата ще стане ясно дали нещата ще се оправят или влошат.

„На срещата ще разискваме нашите проблеми и техните проблеми, които се надяваме да разрешим", каза Филипов.
„Ще представим всички аргументи, които сме писали в декларации и искания до Министерството на транспорта в Анкара. Получихме и писмо от Париж, в което се казва, че българската страна е права, а Турция нарушава международни конвенции. Това са доста силни аргументи", заяви Филипов.
С провеждането на по-чести срещи между министрите на транспорта могат да се избегнат подобни проблеми, стига да има диалог, смята той.

„От турска страна досега е имало само монолог", добави Илиян Филипов.
„Чувстваме се удовлетворени от постигнатото снощи, но знаем, че ще бъде най-вероятно за 15 дни", добави Илиян Филипов.

Междувременно опашката от тирове на ГКПП-Капитан Андреево се е увеличила и отново е достигнала 10 км, съобщи БНР. Причината е придвижването на товарните автомобили от паркингите в страната след вдигане на блокадата от български превозвачи. От снощи са преминали 600 ТИР-а, което е два пъти повече от нормалния трафик. Безпроблемно е преминаването през ГКПП-Лесово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай