7 топдиети на звездите

Меган Фокс чисти въглехидратите

7 топдиети на звездите | StandartNews.com

Лятото е онзи сезон, в който не можем да разчитаме на дрехите ни да скрият онова, което не си харесваме. Спокойно, юли не е късно да рестартирате менюто. За допълнителен стимул ви предлагаме да направите една разходка в кухнята на звездите, които заслужават диплома за своите режими. Подбрали сме най-засуканите красавици, за които възрастта е относителна, а красотата - константна.

Меган Фокс чисти въглехидратите

Меган Фокс е една от онези супержени, които оставят бременността си само като биографична подробност. След като роди първото си дете Ноа през 2012 г., хубавицата не се изплаши да мине по същия път едва 17 месеца по-късно. Още не се беше разбрало, че е родила, когато се появи на червения килим с къса бяла рокля, подчертаваща фината й талия. Тайната й е следната: Меган не яде никакъв хляб и подобните на него въглехидрати. Тренира два пъти седмично, с много кардио и тежести. Звучи лесно и просто, но това значи да забравим за всичко сладко и хрупкаво. "Никакви бисквитки, соленки или чипс. Нищо нездравословно. Най-лошото нещо, което причинявам на тялото си, е кафе - един път дневно. Но от него не мога да се откажа, опитвала съм", споделя тя. И добавя: "Нямам дни, в които да мамя, но ако все пак се случи да си позволя нещо, би било пица или торта". Всъщност е известно, че е влюбена и в диетата на Харли Пастернак - "5 фактора", която ще разгледаме малко по-долу.

Джоли залага на семена и ядки

Когато говорим за бременни жени, няма как да подминем Анджелина Джоли, която изглежда откровено безсрамно за 41-годишна майка на шест деца, три от които родени лично от нея. Всъщност тя следва една от най-старите диети - зърнената. В нея са включени много семена и ядки като киноа, просо, чиа, спелта и елда. Джоли ги включва в менюто си винаги когато е възможно и резултатът е великолепен. Ползите от тези храни се отразяват не само върху фигурата - зърната придават сияние и здравина на кожата, косата и ноктите, както и способстват много силно върху мозъчната дейност. Актрисата започва режима, когато е поканена да участва във филма "Томб Райдър", за чиято роля й е необходима изключителна сила и атлетичност. Тя обаче не се отказва от протеините на тези храни и до днес. Онова, което избягва, са червените меса и хранителни продукти на пшенична основа.

Кати Пери топи мазнини с гъби

Кати Пери подхожда по-нестандартно към диетите, но рецептата й изглежда убедително. Певицата, която пее за "калифорнийското момиче мечта", всъщност има предвид нещо по-горско. Нейната тайна се казва "Планът Г", като гъби. Той включва 14 дни, в които красавицата си опакова гъби за обяд или вечеря, докато килограмите й изчезват. Тя твърди, че това е идеален начин за загуба на мазнина около проблемните зони на корема и бедрата. Освен това женските извивки се запазват - гъбите не отнемат от бюста. При Пери очевидно действа. Извън тези две седмици, певицата се храни с много спанак, броколи, целина, моркови. Задължително яде по два плода на ден, като единият трябва да е тропически. Сушените смокини също са сред любимите й храни.

Диетата на 5-те фактора

В Холивуд са полудели по нея. Ева Мендес, Джесика Симпсън, Меган Фокс, Алиша Кийс - всички те буквално я обожават. Виновен за нея е популярният фитнес експерт Харли Пастернак, за когото числото пет е вездесъщо и ако решите да се подложите на неговата програма, ще ви се наложи да умножите всичко по него. Пет на брой са основните неща, които трябва да съдържа всяко ваше ястие: протеин, фибри, сложни въглехидрати, мазнини и течности (без захар). Пастернак препоръчва да се храним по 5 пъти на ден, като подправките също не трябва да надвишават този брой. 5 тренировки седмично, 5 движения, които се изпълняват по 5 минути всяко. Те включват кардио и упражнения с тежести, които са подходящи в домашни условия. Готвенето трябва да е познайте по колко минути. Полага ви се и един "специален ден", в който да си хапнете каквото искате. Привържениците на диетата изтъкват в нейна полза това, че се базира на теорията на гликемичния индекс. Какво беше това? ГИ е показател, който дава информация как приемът на въглехидрати може да повиши кръвната захар. Онези храни, които имат висок индекс, ни карат да се чувстваме по-често гладни. Следователно ниското ниво на ГИ в храните ги прави автоматично по-засищащи и от тях се чувстваме щастливи и сити. Недостатъците обаче са в нейната висока цена.

Агилера планира всяко ядене

Няма как да не бъдем любопитни и за диетата на Кристина Агилера, която успя да смъкне шокиращите 22 килограма. Извън баналната причина - да бъде секси, на Агилера просто й писна да обсъждат фигурата й. Тя се доказа не само като певица, но и актриса, танцьорка, филантроп, майка, но не и като дебеланка. За да бъдеш всички тези неща, се изисква много енергия, затова и диетата й не е щадяща откъм разнообразие. Тъй като не може да понася глад, ключовото при нея е не толкова какво, а как консумира храната си. Певицата разделя менюто си на 3 основни хранения и две закуски, а перфектната доза калории на ден са 1800. За да тушира изкушенията, Кристина предварително подготвя обяда и вечерята си - така всичко е планирано, следователно и контролирано. Дотук всичко е наред и не звучи като кой знае какво. Но все пак десетки килограми не се свалят без жертви - всички бели храни отиват в боклука - ориз, продукти с брашно, захарни изделия. На тяхно място влизат всички възможни плодове и зеленчуци, които да заменят празните въглехидрати. Освен това е намалила консумацията на алкохол до 1 чаша вино дневно. Диетоложката Кери Гласман твърди, че тази формула е работеща за повечето жени. Затова трябва да запомним две неща от Агилера - точни пропорции порции и планирано време за хранене, без да чакаме да ни падне кръвното от глад.

Алкалната храна на Виктория Бекъм

При Виктория Бекъм обаче нещата никога не са били извън контрол, а не е като да е нямала повод. Броят на децата й е колкото защитниците на футболен отбор - цели четири. Изглежда, че когато имаш до себе си един от най-атлетичните мъже на света, компромисът с фигурата е невъзможен. Какво прави тази 42-годишна жена, се питат всички. Ако следите социалните й профили в мрежата, сигурно сте забелязали колко често тя боготвори диетоложката Наташа Корет, която подлуди звездите със своята алкална диета. Според нея бързото и дългосрочно отслабване може да се случи ако се повиши алкалната среда в тялото. Ефектът: по-чиста кожа, по-красива коса, по-силна концентрация. Тази теория е медицински обоснована - счита се, че бактериите виреят в киселинна среда, докато алкалната ги убива. Киселинни храни например са: месото, яйцата, млечните продукти, захарта, алкохолът, кафето и пр. Алкалните - магданоз, маруля, броколи, краставици, спанак, кълнове, хималайска сол. Умерено алкални: зехтин, зеле, домат, чушка, лимон, боб, леща, червено цвекло, аспержи, тиквички, чушка, морков, пресни картофи, целина, и пр. Ако решите да предприемете тази препоръка, обаче е нужно да направите прочистване на тялото си от една до три седмици. През тях трябва да приемате изцеден сок от плодове или зеленчуци, богати на фибри храни, зелени салати, кореноплодни зеленчуци и кафяв ориз. Пие се много вода. След като свършите черната работа, можете да преминете към това звездно меню.

Макробиотичната диета на Мадона

Една от най-амбициозните цели, които човек може да си постави в този живот, е да следва фитнес програмата на Мадона и нейната диета. Можем да гледаме към бицепса й само така, както се спираме пред витрината на луксозна бижутерия, без да допускаме, че някога ще притежаваме нещо подобно. Тя е на 57, а едва преди три години я видяхме да носи разпятие върху задника си. Буквално никой не е правил подобно нещо и вероятно никога няма да се случи отново. Амбициите на Мадона са невъзможни за съвременния човек, затова ви предлагаме да си вземете бисквитка, да се настаните удобно в креслото и да наблюдавате смирено птиците през прозореца, след като надникнете към ежедневните й блюда. Но ето все пак кои са те - в случай, че имате излишъци от амбиция и воля.

Мадона следва много стриктно т.нар. макробиотична диета, която забранява консумацията на житни култури, яйца, месо и млечни продукти, и величае ползите от нещо, наречено "морски зеленчуци". Личният й готвач, Маюми Нишимура (която е нещо като апостол на макробиотичния живот), е написала книга, която описва в подробности режима на поп иконата. Уводът към нея е на самата Мадона, която казва: "Предстои ми да се подложа на 10 дневната детокс-диета на Маюми. Надявам се да не ме убие".

Но храната не е нищо в сравнение с тренировките й, защото каква поп кралица ще е, ако не се самонаказва с фитнес. Нейният личен треньор - Никол Уинхофър, споделя, че е трябвало да я постави в "ужасно странни пози", за да почувства някакво напрежение от упражненията. Певицата държи няколко фитнес салона за закоравели маниаци в Москва и Мексико. DVD записите с програмата й се казват "Пристрастени към потта". Тази жена не се шегува. Ако има ад, сигурно по стените му някъде е закачен същия надпис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай