Живопис на Чърчил в Атланта

Живопис на Чърчил в Атланта | StandartNews.com

Оказва се, че Уинстън Чърчил, освен по уискито и пурите си е падал и по рисуването. Изложбата с живописни творби на най-известния министър-председател в историята на Великобритания се открива в Атланта на 3 октомври и ще продължи до 1 февруари догодина. А после цяла година ще пътешества по други градове из щата Джорджия, съобщава сайтът Клуб Z.

Досега само няколко платна на Чърчил бяха показвани пред публика.

Този път ситуацията е по-различна. Негови 18 творби, никога неекспонирани по-рано, ще бъдат представени на американския му вернисаж "Изкуството на дипломацията: Уинстън Чърчил и търсенията му в живописта". С картините ще бъдат изложени и писма, фотографии, кинохроники и лични вещи, позволяващи на зрителя да погледне по-отблизо маститата фигура на политика.

Чърчил започва да рисува още през 1910 г. и неведнъж после се връща към хобито си по време на бляскавата си кариера. Твори в наивно-импресионистичен стил, който обаче никак не е лош. Политикът най-много от всичко обичал да рисува спокойни селски пейзажи - в тях той виждал начин за борба със стреса. Сам той пише следното: "Ако не се бях увлякъл от живописта, нямаше да оживея. Просто нямаше да издържа на напрежението".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай