Сандра Хюлер с голямо признание

Пореден триумф

Сандра Хюлер с голямо признание | StandartNews.com

Източник: Ройтерс

Свикнала със сложни роли, Сандра Хюлер се утвърди като едно от лицата на европейските авторски филми от комедията "Тони Ердман", която я разкри през 2016 г., до "Анатомия на едно падане", който ѝ донесе "Сезар" за най-добра актриса, предаде АФП.

Изминалата 2023 г. беше двойно по-силна за нея, след като участва в "Анатомия на едно падане", отличен със "Златна палма" в Кан, за жена, обвинена в убийството на партньора си, и в "Зона на интерес", който спечели Голямата награда на същия фестивал.

Тя играе смразяващо ролята на съпругата на офицера от СС Рудолф Хес, която живее, сякаш нищо не се случва, пред портите на концентрационния лагер Аушвиц.

"Никога не казвам, че филм, който правя, е важен, но това е така", каза тя пред АФП през януари по повод тази своя роля за баналността на злото. "Като германка чувствам специална отговорност да играя ролята на нацистка, но в същото време няма начин да я изиграя тази роля по задоволителен и точен начин", каза актрисата на пресконференция в Кан.

"Всичко, което излиза от нея, е 100% силно", каза пред АФП режисьорката Жюстин Трие. "Заради обучението си като театрална актриса, тя има напълно различен начин на работа. Когато идва на снимки, тя е работила месеци преди това върху филма и затова първите кадри са много силни".

"Тя е актриса, която има истинска гледна точка към героинята си, има истински обмен" с нея, продължи режисьорката, която снима Хюлер да играе и говори на немски, френски и английски език. "Сандра внася дълбочина, нещо много сложно", добави тя.

Талантът на актрисата се разкрива през 2016 г. в комедията "Тони Ердман" на германката Марен Аде, разказваща за връзката между ексцентричен баща и по-традиционната му дъщеря. Филм, който накара "Кроазет" да се тресе от смях.

Преди това тя вече е печелила множество награди, включително "Сребърна мечка" от "Берлинале" през 2006 г. за ролята си в "Реквием" от Ханс-Кристиан Шмид, където играе младо момиче с епилепсия, смятано от за обладано от зли сили.

Тя беше отличена с Германската филмова награда за най-добра актриса в поддържаща роля през 2014 г. за ролята си в семейната драма "Finsterworld". Избирана два пъти за актриса на годината от списание Theatre Heute, Хюлер се превъплъщава в напълно различни героини - от Къртни Лав, спътницата на Кърт Кобейн, до кралица Елизабет Първа.

Родена на 30 април 1978 г., младата жена, която е родом от Източна Германия, ходи на уроци по актьорско майсторство в Берлин след падането на Берлинската стена. Започва кариерата си в театъра, преди да я продължи на големия екран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай