Неделя,

Петя Буюклиева с изповед за сватбата на сина си

От: Агенция Стандарт -
2066
Петя Буюклиева с изповед за сватбата на сина си
A
A
A

През уикенда синът на певицата Петя Буюклиева – Тони Георгиев, се ожени за дългогодишната си приятелка – албанката Еги Бендо. Младоженците са подписали своя брак още на 12 декември 2019 г. в Цюрих, където са завършили химия, а в момента Тони работи по своята докторантура. Сватбата е била планирана за лятото на 2020 г., но заради пандемията е отложена.

„Цяла година се подготвяхме за събитието и всеки детайл беше изпипан“, сподели Петя Буюклиева пред ladyzone.bg. Естрадната легенда все още е в курорта "Cв. cв. Кoнcтaнтин и Eлeнa", тъй като младоженците си правят следсватбена фотосесия. 

Ето какво разказа още тя:

Толкова много поздравления и положителна енергия. Почти не съм спала. Много щастие и сълзи от радост! Сватбата бе по-красива от приказка. Празник на любовта, магия, сякаш съм в сън. Младите искаха морска сватба, защото емоцията там е друга. Направихме обиколка на цялото Черноморие, за да изберем добър хотел за тържеството.

Всичко започна с грандиозна венчавка в катедралата на Варна. Литургията, водена от отец Димитър, беше прекрасна. За мен църковният брак е много важен. Бог трябва да покровителства брака. С моя съпруг направихме църковен брак 10 години след гражданския. Година след това родих и сякаш всичко дойде на мястото си.

Самото тържество бе в хoтeл в "Cв. cв. Кoнcтaнтин и Eлeнa". Залата ухаеше невероятно, защото бяхме поръчали цветя oт Хoлaндия. Красиви като любовта на Тони и Еги. Имаше хортензии и много други видове цветя, като нaй-eкзoтичнa бe лилaвaтa рoзa "Aмнeзия". Първият танц на младоженците беше със специално подготвена хoрeoгрaфия. Тe ce нoceхa щacтливи из дaнcингa cрeд мнoжecтвo caпунeни бaлoнчeтa – cимвoл нa щacтиeтo. Cпaзихме вcички бългaрcки трaдиции, имаше и фoлклoрнo шoу.

Аз самата изпълних шест песни. Хората скандираха „Още!“ и за финал изпях песен, написана от сина ми. Той има два албума, от 5-годишен свири на пиано, но музиката му е като хоби. Всъщност всички гости и служители на хотела бяха съпричастни с тържеството. От фоайетата и терасите хората ръкопляскаха и пееха с мен. След това раздавах автографи. Водих шоуто си на английски, защото имахме гости от Англия, Аржентина, Белгия, САЩ, Испания и други държави. 

Купонът продължи до 6 сутринта. Сватбата бе отложена с цяла година, но всяко зло за добро. Сякаш Бог подреждаше нещата. Всичко бе толкова прекрасно, че обмисляме догодина, когато с моя съпруг правим 40 години от брака си, да се върнем тук, за да подновим обетите си.

На 8 август синът ми Тони става на 27 години. Ще празнуваме в София, след което младоженците заминават на меден месец в гръцкия остров Санторини.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com