"Не казвай сбогом" фаворит за "Оскар"

"Не казвай сбогом" фаворит за "Оскар" | StandartNews.com

Лентата с Бен Афлек спечели холивудските филмови награди

Церемонията по раздаването на холивудските филмови награди, смятани за официален старт на сезона на оскарите, започна отлично за Дейвид Финчър и Бен Афлек. Лентата "Не казвай сбогом", която жъне успех по кината в САЩ и Европа, спечели приза за най-добър филм. А някои от букмейкърските къщи вече пуснаха залози за фаворит за статуетките, които ще се раздадат през пролетта догодина, като "Не казвай сбогом" е с един от най-ниските коефициенти. В трилъра Бен Афлек играе мъж, обвинен в убийството на съпругата си (Розамунд Пайк).

Бенедикт Къмбърбач и Джулиан Мур също бяха отличени на церемонията. Къмбърбач спечели приза за най-добър актьор за ролята си на кодоразбивача от Втората световна война Алън Търнинг във филма "Игра на кодове", в който си партнира с Кийра Найтли. Тя беше отличена за най-добра актриса в поддържаща роля.

Джулиан Мур, която има три номинации за "Оскар", спечели наградата за най-добра актриса за ролята си в "Still Alice", разказващ за професор по лингвистика, който се разболява от алцхаймер. Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля отиде при Робърт Дювал за участието му във филма "Съдията" с Робърт Дауни-младши.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай