Министър Кръстев на ключова среща

Над 30 Министерства на културата присъстваха

Министър Кръстев на ключова среща | StandartNews.com

Министърът на културата Кръстю Кръстев се срещна с шейх Салем бин Халид Ал Касими, министър на културата на ОАЕ в рамките на 28-ата конференция на ООН за изменението на климата в Дубай, предават от Министерството на културата. 

„Не бива да се забравя, че културата може да изиграе важна роля в международните инициативи в областта на климата. Подобряването на енергийната ефективност на историческите паметници, използването на къси вериги за доставки, насърчаването на възобновяемите енергийни източници и съживяването на традиционни екологични умения са действия, които могат да бъдат включени в политиките за зеления преход.

Бих искал също така да добавя, че културните дейци имат ключова роля за повишаване на информираността относно въпросите на устойчивото развити“ - сподели министърът на културата Кръстю Кръстев в изказването си по време на КОП28 (28-ата конференция на ООН за изменението на климата).

Всички участници в авторитетния форум потвърдиха ключовата роля на културата за трансформиращите действия в областта на климата и обявиха, че следващото десетилетие ще е на кампании на изкуствата, наследството и творческите индустрии, които да бъдат в основата на действията в областта на климата.

Над 30 Министерства на културата по света и повече от 1000 културни организации в сферата на културното наследство, изкуствата и творческия сектор се обединиха и дадоха гласа си в подкрепа на Глобалния призив за действие по време на тазгодишното издание на КОП 28, което продължава до вторник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
бабаяга
преди 4 месеца

Може ли министъра да си почете името и да смени имрто на министерството. Никой от проектите одобрени за финансиране не съдържа теоретични работещи практики от културната сфера не случайно разграничена от общото название на изкуствата.

Откажи