Край! Украйна се отрече от Филип Киркоров

Отнемат почетните звания на няколко украински и руски артисти

Край! Украйна се отрече от Филип Киркоров | StandartNews.com

Евгения Кравчук - председателката на президентската партия в Украйна "Слуга на народа", съобщи пред медиите, че ще бъдат отнети почетните звания на няколко украински и руски артисти. Сред тях са Филип Киркоров, Игор Крутой, Николай Басков, Светлана Лобода и други.

Една от най-обсъжданите теми през последните години в Русия е точно връзката между Филип Киркоров и Владимир Путин. Не е тайна, че той дори сложи край на отношенията си с Алла Пугачова именно поради тази причина. 

От 2000 г. певецът е заслужил деец на изкуствата на "автономна република Крим", а през 2006 г. става Народен артист на Чеченската република. Званието Народен артист на Русия той получава две години по-късно, и по-точно през 2008 г., като малко по-късно, преди календарната година да изтече, бе отличен като такъв и за Украйна. Миналата година той получи орден за "големият принос в развитието на отечественото естрадно изкуство", като той му беше връчен лично от Путин.

За разлика от много свои колеги, към момента роденият в България поп изпълнител, актьор и композитор не е пристъпил под светлините на прожекторите, за да заяви позицията си относто събитията между Украйна и Русия, пише "Дир".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай