Филмите, които ще излязат през 2024 г.

Продължения на хитови продукции, биографични истории и необичайни анимации

Филмите, които ще излязат през 2024 г. | StandartNews.com

Източник: Труд

Какво да гледаме на голям екран в следващите месеци? Ето го и дългоочаквания списък.

В началото на новата година поглеждаме към най-очакваните кино заглавия за 2024-та. Както обикновено ще има за всеки по нещо – комедии, драми, ужаси, анимации и мюзикъли, но се задават и няколко биографични ленти, вдъхновени от истински лица и събития, които разбуниха духовете още преди премиерата си. Ще видим дългоочаквани продължения, на някои от най-успешните ленти и поредици като „Дюн 2“, Гладиатор 2“, „Дедпул 3“ и аниме версия на „Властелинът на пръстените: Войната на Рохирим“, пише „Труд“.

„Дюн 2“

Развлекателната индустрия е в историческа криза и в началото на 2024-а година Холивуд ще разчита на един нов филм да върне онова усещане за спектакъл, което сякаш изчезна от кината през последните години. Епилогът на епичния на научнофантастичен роман на Франк Хърбърт, преработен от визионера Дени Вилньов – „Дюн 2“ обещава да е преживяване за киноманите особено след като бе потвърдено, че втора част е заснета изцяло с IMAX технология.  След като екранизцията беше отложена заради стачката в Холивуд, остава да изчакаме до 1 март, за да гледаме продължението. В него Пол Атреидис се съюзява с Чани и свободните хора и търси отмъщение за конспираторите, които унищожават семейството му. Зрителите ще могат да видят отново Тимъти Шаламе, Флорънс Пю, Ребека Фъргюсън и др.

 

„Жокера: Лудост за двама“

Новият филм на Тод Филипс е още едно дългоочаквано кинозаглавие, което по план трябва да се появи през октомври 2024 г. Филмът е продължение на "Жокера" от 2019 г., а в главната роля отново ще е Хоакин Финикс, който получи "Оскар" за превъплъщението си в първия филм. Неговата екранна партньорка Харли Куин ще бъде изиграна от Лейди Гага, а в другите роли влизат Брендан Глийсън, Катрин Кийнър и Джейкъб Лофланд.

„Гладиатор 2“

Продължението на друга епичната историческа драма - „Гладиатор“ е поверено на режисьора Ридли Скот и сценариста Дейвид Скарпа. Скот се заема с амбициозната задача да надхвърли или поне да повтори феноменалния успех на своя епичен исторически шедьовър от 2000. Ръсел Кроу отсъства по обясними причини, но младата актьорска надежда Пол Мескал го замества и сега му се възлагат големи очаквания.  Освен него ще в ролите ще видим още Дензъл Уошингтон, Кони Нилсен, Педро Паскал, а премиерата е на 22 ноември 2024. Лентата се съсредоточава върху Луций, синът на Лусила.

„Дедпул 3“

„Дедпул“ се завръща на екран след пет години пауза.

Любимият герой от вселената на "Марвел" - Дедпул - супергероят с най-мръсно чувство за хумор поемa на поредна почетна обиколка из киносалоните следващото лято. Той  ще се завърне на екран след пет години пауза. Райън Рейнолдс отново ще облече костюма на комиксовия герой, а във филма ще му партнират още Хю Джакмън и Дженифър Гарнър. Премиерата и на този филм беше под въпрос заради стачките в Холивуд, но вече е почти сигурно, че ще бъде на голям екран след средата на 2024 г.

"Властелинът на пръстените: Войната на Рохирим"

Един от най-обсъжданите филми, които очакваме през 2024 година е „Властелинът на пръстените: Войната на Рохирим“ - една по-различна версия на познатата история. Филмът е аниме адаптация на романа на Толкин. Той е предистория на филмовата трилогия "Властелинът на пръстените", като действието се развива 183 години преди събитията във франчайза. Анимацията разкрива богатата история на Хелм Хамъррънд, кралят на Рохан. С гласовете на брилянтни актьори като Браян Кокс и Миранда Ото в ролята на Еовин, публиката може да очаква епично и визуално изживяване.

„Боб Марли: One Love“

През 2024 година Холивуд отдава почит на легендарен изпълнител с биографичния филм "Боб Марли: One Love", който ще ни пренесе в заредения му с емоция живот и музикална кариера. Първият трейлър на многообещаващата продукция повдига завесата към невероятното пътуване, което изминава Боб Марли от скромните ранни дни в Ямайка до покоряването на световната сцена и превръщането му в символ на мир. Лентата е продуцирана в партньорство със семейство Марли и с участието на Кингсли Бен-Адир в главната ролята и Лашана Линч – в ролята на съпругата му Рита. Българската премиера е на 16 февруари.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай