Фантомът се завръща

Хитът се върти отново от 6 до 15 март в Музикалния театър

Фантомът се завръща | StandartNews.com

„Фантомът на операта“ – един от най-мащабните и зрелищни спектакли на 2019-та, носител на „Кристална лира“ за най-добър постановъчен екип, се завръща на сцената в Оперетата, но засега само от 6 до 15-ти март. Шедьовърът на Андрю Лойд Уебър на родна сцена е в изпълнение на солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър.

В ролята на Фантома гледаме Владимир Грудков и Владимир Михайлов (гост солист). Кристин се изпълнява от младите звезди на театъра Весела Делчева, Теменужка Трифонова и Християна Лоизу. В образа на Раул са Денко Проданов и Александър Панайотов. В мюзикъла излизат още Зорница Дамянова и Катерина Тупарова като Карлота Джудичели; Христо Сарафов и Тодор Велков - Ришар Фирмен;  Румен Григоров (Жил Андре), Георги Ханджиев (Убалдо Пианджи ), Калина Ангелова, Людмила Козарева, Деница Шопова (Мадам Жири), Илона Иванова, Десислава Николова (Мег Жири), Лъчезар Лазаров (Жозеф Буке) и други.

„Фантомът на операта“ е нео-готическа романтична история, която ни отвежда на сцената на парижката опера през XIX век. Младото сопрано Кристин става обект на дълбоките чувства на мистичен герой, обитаващ таен лабиринт под същата сграда. Скритият зад бяла маска живее в пълна изолация от света и невидимо ръководи живота в парижката музикална обител. Вечната битка между талант и посредственост е основната тема в тази дълбока и „призрачно“ въздействаща история.

„Фантомът на операта“ е най-касовият мюзикъл на британския композитор Андрю Лойд Уебър.  За 34 години от премиерата си досега е представен пред 140 милиона зрители на 166 сцени по цял свят.     

За първи път „Фантомът на операта“ е поставен в Лондон на 9 октомври 1986 година на сцената на Кралския театър. През 1988 година  е премиерата му на Бродуей в театър „Маджестик“, където продължава да се играе и до днес – 32 години без прекъсване. През 2012 година мюзикълът достига завидните 10 000 представления и е вписан в Книгата на рекордите на Гинес за най-дълго игран спектакъл на Бродуей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай