Ед Шийран и Камила Кабело събират пари, публиката плаче

"Това е толкова важна кауза. За мен е чест да бъда тук", заяви Шийран на сцената

Ед Шийран и Камила Кабело събират пари, публиката плаче | StandartNews.com

Звездите Ед Шийран и Камила Кабело бяха сред изпълнителите, които излязоха снощи на сцената на концерт за набиране на средства за хуманитарна помощ за Украйна, съобщи Ройтерс.

Двучасовият спектакъл "Концерт за Украйна" в Бирмингам бе излъчен по телевизията и в него взе участие украинската певица Джамала, която спечели песенния конкурс Евровизия през 2016 г.

"Това е толкова важна кауза. За мен е чест да бъда тук", заяви Шийран на сцената. "Всички се молим тази вечер за мир и сигурност за народа на Украйна", каза Кабело.

Ключов момент от вечерта бе изпълнението на виртуозния млад цигулар Иля Бондаренко, който изсвири украинска народна песен от бомбоубежище в Киев, заедно с 94 цигулари от цял свят.

Шоуто събираше дарения, включваше и филми, показващи усилия за помощ в Украйна, след като Русия започна инвазията си преди повече от месец. Организаторите заявиха, че концертът е събрал 12,2 милиона британски лири, които ще бъдат дарени на Комитета за спешни случаи при бедствия - чадър на британските благотворителни организации - за хуманитарния призив в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай