Дарт Вейдър се завръща

Фелисити Джоунс е звездата от новия филм за Междузвездни войни

Дарт Вейдър се завръща  | StandartNews.com

На 16 декември е световната премиера, стана ясно на фестивал в Лондон

Красавицата Фелисити Джоунс играе бунтарка извън закона

След месеци на догадки завръщането на Дарт Вейдър вече е потвърдено, както се вижда от ново промоционално видео на предстоящия филм "Rogue One: История от Междузвездни войни", който ще излезе на 16 декември. Клипът, както и актьорският състав, бяха представени на специален фестивал в Лондон пред хиляди фенове. Режисьорът Гарет Едуардс разкри, че Дарт Вейдър отново ще бъде озвучен от актьора Джеймс Ърл Джоунс, чийто глас остава ненадминат в оригиналната трилогия. Ветеранът е записал своята част през декември в Ню Йорк. Едуардс сподели още, че той и звуковият режисьор направо изпитали оргазъм, когато чули дълбокия и отличителен тембър на Джоунс.

В Лондон беше представен официално и новият Хан Соло - Алден Еренрайх. Той ще участва в самостоятелен филм за живота на известния герой, очакван през 2018 г., който ще бъде режисиран от Фил Лорд и Крис Милър и ще ни покаже Соло на двайсетинагодишна възраст. Преди това обаче той ще има кратко участие в "Rogue One".

Официалната фейсбук страница на сагата проведе специална анкета сред феновете за българско заглавие на филма, като сред предложенията се откроиха "Първата ескадрила: История от Междузвездни войни", "Бунтовник едно: История от Междузвездни войни и "Междузвездни войни: Първата битка".

Действието хронологично предхожда събитията в първата излязла на екран лента от поредицата -"Междузвездни войни: Епизод IV - Нова надежда" (1977). Филмът проследява опита на бунтовниците да откраднат плановете на зловеща бойна станция, известна като Звездата на смъртта - с надеждата да открият начин как да я унищожат. Главната роля е поверена на британската актриса Фелисити Джоунс. Тя е Джин Ерсо - млада жена извън закона. Джоунс каза, че нейната героиня е "невероятно независима", с голяма човечност, но и с лидерски качества, когато открива своята кауза. Мексиканският актьор Диего Луна, който играе капитан Касиан Андор от бунтовниците, определи новия филм като "най-земния" от цялата поредица. Партнират им още Мадс Микелсен, Форест Уитакър, Бен Менделсън, Дони Йен, Джан Уен, Алън Тюдик, Джонатан Арис, Риз Ахмед.

Тази част от поредицата ще бъде продуцирана от номинираната 8 пъти за "Оскар" Кейтлин Кенеди ("Джурасик парк", "Индиана Джоунс").

"Ще навлезем в нова територия, която изследва сблъсъка през призмата на наземна война, без да губи от атмосферата на "Междузвездни войни", която феновете познават толкова добре. Гарет е много иновативен режисьор и съм развълнувана, че ще работя с него и невероятния актьорски състав, който сме събрали", обяви миналата година Кейтлин Кенеди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай