Батман укротява Супермен

Батман укротява Супермен | StandartNews.com

Супергероите се изправят за първи път един срещу друг в епичната битка "Зората на Справедливостта"

Двама от най-великите супергерои в комиксовата история се изправят един срещу друг в един от най-очакваните филми за годината. Епичната битка "Зората на Справедливостта" сблъсква Батман и Супермен за първи път на екрана.
Супермъжкарят Бен Афлек наля мускулна маса като за боксьор тежка категория, за да влезе в ролята на Брус Уейн - или страховития защитник на Готъм Сити Батман. Хенри Кавил пък отново навлича костюма на Супермен след "Човек от стомана".

Ситуацията е следната: светът се колебае от какъв герой наистина има нужда. В новия въображаем град - Метрополис, Батман е притеснен, че действията на богоподобния могат да излязат от контрол. Но докато се конфронтира с най-почитaния съвременен спасител на Метрополис, в света се надига нова несравнима заплаха, която е опасна за съществуването на човечеството.

Бен Афлек пресъздава Човека прилеп след Крисчън Бейл, Джордж Клуни, Вал Килмър и Майкъл Кийтън. Още с обявяването на избора на Warner Bros, много фенове изразиха мнение, че Афлек, който има "Оскар" за "Арго" като продуцент, не е никак подходящ за ролята. Несъгласието вероятно идва от свръхочакванията, с които е натоварен образът на Батман. Актьорът, който го пресъздава, просто трябва да е съвършен - идеална визия и глас, които да подсказват неговия твърд характер. Такива бяха Вал Килмър и Майкъл Кийтън, а след тях донякъде и Джордж Клуни, както и последният, осмелил се да рискува с костюма - Крисчън Бейл. Всички те олицетворяваха идеала за мъж и спасител. На премиерата в Ню Йорк в неделя Бен Афлек коментира, че именно големите очаквания на феновете са психическият натиск, с който трябвало да се справи по време на снимките. Той нарече предходните батмановци гении и сподели, че отговорността да влезе в техните обувки е голямо бреме. Афлек разкри, че се е подготвял за ролята една година с усилени физически тренировки. "Не можеш просто да облечеш костюма на супергероя и да очакваш, че ще изглеждаш като него", казва още бившият на Дженифър Гарнър.
Режисьорът Зак Снайдър, който направи "Човек от стомана", донесъл 668 милиона долара приходи в световен мащаб - срещу бюджет от 225 милиона, се е подсигурил с топекип, за да повтори успеха си от първия филм. В творческата дружина са операторът на "300" и "Пазителите" Лари Фонг, художникът Патрик Татопулос ("300: Възходът на една империя"). Оскаровият класик Ханс Цимер ("Цар Лъв", "Човек от стомана") и Джънки XL ("Лудия Макс: Пътят на яростта") пишат музиката.

Носителят на "Оскар", великолепният Джеръми Айрънс, е Алфред, верният иконом на Батман. Ейми Адамс, неколкократно номинирана от Академията, е любимата на Супермен Лоис Лейн. Джеси Айзенбърг, звездата от "Социалната мрежа", е ексцентричният злодей Лекс Лутър. Участва и любимецът от "Матрицата" Лорънс Фишбърн като кресливият главен редактор на метрополиския вестник "Дейли Планет".

Бившата "Мис Израел", 30-годишната Гал Гадот, пък пресъздава "Жената-чудо". Красавицата има само една по-известна роля - на Жизел в "Бързи и яростни". Героинята й е убита в шестата част. "Жената чудо е може би от най-силните героини на всички времена и е любимка на феновете във вселената на комиксите", казва режисьорът. "Не само, че Гал е невероятна актриса, но тя има онова магическо качество, което я прави перфектна за ролята." Жената чудо е създадена от американския психолог и писател Уилям Мултън Марстън и е публикувана от DC Comics през 40-те години. Най-известният филмов образ на супер мацката се появява през 1975-а за телевизионните серии "Жената Чудо", а в главната роля тогава е Линда Картър.
На премиерата тази седмица Снайдър сподели, че и други комикс герои били на път да станат част от епичната поредица - Жокерът и Гатанката. "Разговаряхме за това със сценариста Крис Терио. Митологичното им присъствие се усеща във филма, но аз не исках да се отдалечавам твърде от фокуса си, от най-важното - конфликта между Батман и Супермен, който ми отне време, докато го разбера", каза Зак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай