Български филм получи голяма награда

Отличен сред десетки заглавия

Български филм получи голяма награда | StandartNews.com

 Български филм беше отличен с международна награда. Филмът на Яна Титова - "Диада", получи голямата награда в категорията Just Film на кинофестивала PÖFF Tallinn Black Nights Film Festival в Талин, Естония, съобщават от екипа на продукцията. Призът е бил приет от Индрек Лаул - почетен консул на България в Естония.

"Диада" е отличен сред няколко десетки заглавия, включени в международната конкурсна програма, като "филм, който е завладяващ, сърцераздирателен, но и говори за важността на нашите социални отговорности по отношение на възпитанието. Филм, който съчетава страхотен сценарий, чудесна режисура и актьори, които играят с цялото си сърце".

"Диада" се фокусира върху историята на Дида, 16-годишно момиче от малък град, което мечтае да замине при майка си в Америка, където да сбъдне и друга своя съкровена цел - да учи рисуване. За броени часове животът ѝ се преобръща, а нужната подкрепа липсва както от страна на най-добрата ѝ приятелка Ива, така и от страна на възрастните.

В основния актьорски състав са Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Дочева, Жана Яковлева. Филмът е заснет в Ямбол през лятото на 2022 година. Оператор е Мартин Балкански.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай