Възраждане говори с хората чрез спектакъл

Спектакълът с името „Възраждане“ е с участието на Николай Урумов

Възраждане говори с хората чрез спектакъл | StandartNews.com

В деня на Съединението „Възраждане“ избра да говори с варненци за култура чрез спектакъла „Възраждане“.

Един спектакъл за пробуждането на българския народ и непримиримия български дух на актьора Николай Урумов.

Спектакълът разказва за живота на български емигрант, който се завръща в България и се сблъсква с действителността в страната ни.Въпросите, които си задава, са много близки до тези, които част от нас си задават и днес: Докога ще върви тъй?, Докога ще се лутаме в туй суетно време?, Не сме ли и ний хора, не сме ли и ний человеци? , Какво чакаме, какво време чакаме?, Времето, времето, то си върви, то не знае ни радости, ни скърби, ни живот, ни смърт.“.

Първото представяне на спектакъла ще е във Варна, след което ще обиколи още девет града в страната.

След спектакъла в неформален разговор гражданите ще имат възможност да обменят мисли с кандидатите за народни представители на „Възраждане“ в региона, в който гостува спектакълът.

„През последните години всички знаменателни дати от българския календар се превърнаха в едни обикновени почивни дни и бяха изпразнени от съдържание. Предизвикателството ни е да обясним на българите, да си спомним какво се е случило назад през годините,  какво са вършили нашите предци, което ни кара да сме горди. Ако искаме да накараме и нашите деца да са горди с нас, трябва да работим усилено. В момента България не е обединена и това е най-голямото предизвикателство, което стои пред „Възраждане“. “ - това каза д-р Костадинов на среща с граждани,  на която бяха обсъждани и въпроси, които стоят пред българската култура.

Следващата среща на публиката с Николай Урумов ще е на 8 септември  в град Бургас в театър  „Адриана Будевска", ул. „Цар Асен" 28А. Следват градовете: Стара Загора на 16.09, Хасково на 17.09,  Пловдив на 18.09, Плевен на 19.09, Велико Търново на 23.09, Русе на 24.09, Благоевград на 27.09 и София на 30.09, с което ще бъде закрита и предизборната кампания на „Възраждане“ .

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай