Нов рекорд! И цената на вота удари тавана

Обяви я главтият секретар на МВР

Нов рекорд! И цената на вота удари тавана | StandartNews.com

След скока на цените на стоките, и тази на вота удари рекорд.

Сумите, които се предлагат на глас за предстоящите парламентарни избори на 2 април са по-високи от тези на всички досегашни избори., съобщи в Бургас главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. .

Сумите са между 100 и 150 лева.

„Работим изключително активно срещу купуването на гласове. Както в бургаската дирекция и в цялата страна текат множество полицейски операции. Резултатите към момента са над 64 досъдебни производства, над 350 оперативни и явни сигнала, обхванали сме целия контингент, за който имаме данни, че се занимава с този вид престъпна дейност и до изборния ден включително ще провеждаме специализирани полицейски операции", каза гл. комисар Тодоров. 

И допълни, че се работи по всяка една схема - и класически като опрощаване на борчове от лихвари и даване на пари на ръка, както и по някои по-осъвременени, като предлагане на социални услуги от някои администрации.

Главният секретар на МВР обаче не конкретизира кои са тези администрации. На места имало и данни за корпоративен вот.

"Работим по всеки сигнал, независимо за коя политическа сила става въпрос“, добави Тодоров. Той предупреди, че проверки за нарушения на изборното законодателство ще има и след вота,  тъй като имало данни, че част от плащанията ще бъдат извършени след 2 април.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай