Хекимян мина в атака, призна защо е кандидатът за кмет от ГЕРБ-СДС

Исках да го направя, защото исках да работя за София, каза журналистът

Хекимян мина в атака, призна защо е кандидатът за кмет от ГЕРБ-СДС | StandartNews.com

„Не виждам съмнение, което трябва да отхвърля. До момента, в който съм изпълнявал длъжността директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ и в момента, в който съм приел кандидатурата, отношенията ни с бТВ са приключили много бързо“. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

„бТВ е бил мой втори роден дом. Докато съм работил като репортер, водещ и мениджър, съм работил с ясната мисъл, че не искам по никакъв начин да има репутационна щета. Работил съм винаги, за да защитавам доброто име на телевизията“, посочи той.

„За да се почувстваш в дом, трябва да те приемат като свой. Радвам се, че за седмица и половина заедно с отбора, който работи за София, видях в очите на хората хъс за победа. Видях и приемането от тяхна страна. В мое лице ще имат защитник на техния труд. Няма защо да се лъжем – работата за София е подлагана дълго време на критика, често основателна. Не може да бъде отречено, че за София беше направено много“, коментира кандидатът за кмет от ГЕРБ-СДС.

„Аз съм номиниран. Господин Борисов най-правилно и точно може да отговори на въпроса за структурите. Аз не искам да изпадам в детайли от кухните. Сред номинациите на структурите са били и имената на други журналисти. Аз не съм партиен член, не обмислям това“, каза Хекимян.

„Други журналисти, които са получили подкрепа от структурите, означава едно – хората в партията виждат в хората като нас, които се занимаваме с обществени дейности, личности, които могат да свършат работа за града. Това е много важно“, коментира кандидатът.

„Периодът след предложението беше кратък. Не е обмисляно нито седмици, нито месеци. Много кратко беше времето, в което аз трябваше да взема решение. Исках да го направя, защото исках да работя за София – мястото, на което съм изградил живота и кариерата си. Има моменти в живота на човек, в които трябва да се вземе решение и да се поеме отговорност. Залогът на тази кампания е голям - залогът да не бъде дръпната ръчната спирачка и да не се развива градът. Има хора и партии, които са задраскали от бюджета на София проекти, свързани с метрото за 200 милиона лева, задраскали са проекти за ВиК на София“.

„Обикалял съм страната през тези месеци и като журналист хората са идвали при мен и са ми казвали – какво се случи, нали трябваше да има друга политика и нов морал? Знаете ли колко хора са разочаровани? Няма нов морал, има етика и принципи, които трябва да бъдат спазвани“, посочи той.

„Програмата, по която се работи в Столичната община и през тази седмица и половина разказвам на хората по време на нашите срещи, е програма, която е заложена, по нея се работи и продължава да се работи. Работата за София не трябва да спира. Имаше няколко опита за „дърпане на ръчната спирачка“. Ние не искаме работата за София да спре. Това може да се случи, ако гласоподавателите ни гласуват доверие. Те могат да направят своята преценка какво е свършено за София и какво не. Разходете из София, из кварталите и вижте какво е направено и изградено“.

„Когато започва всеки един ремонт, ние ще искаме в този ремонт от началото до края, да има стандарти и да се спазват“, подчерта Хекимян.

Ремонтът на ул. „Шишман“

„Ремонтът се превърна в хит, но когато се въведат стандартите, това ще означава и край на „ремонт на ремонта“. Йорданка Фандъкова все още е кмет на София. Казусът с въпросната улица се повдига неведнъж. Смятам, че с екипа, който стои зад мен, подобни казуси могат да бъдат избегнати. Със сигурност има кусури. Ако се вгледаме във всяка една плочка, може да видим нещо, което няма да ни хареса. Нека погледнем голямата картина“.

Удължаване на концесията на „Софийска вода“

„Делата са достатъчно ясни и категорични, за да може този подпис да може да бъде положен и да може да се пристъпи към изпълнение. Делата показаха по какъв трябва да се поеме, да ще подпиша“, коментира той.

Сметосъбирането и чистотата на столицата

„Много неща могат да бъдат направени с чистотата. Нашите идеи са свързани с това да подобрим чистотата и начина, по който софиянци я приемат. Ако ние спазваме стандартите и знаем как трябва да изгледа едно кошче за боклук, кога трябва да бъде почистено, всички тези въпроси ще отпаднат“.

„Ще разчитам на софиянци да се доверят на екипа зад мен. Ще направим всичко възможно, ако се спазват процедурите и получим гаранция, че София ще се чисти още по-добре, този договор да бъде подписан“.

„Казусът със завода за отпадъци е приключен. Помните ли балите с боклук? Аз съм бил по време на скандалите с балите и в момента знаем, че там има гора. Нашата работа е да продължим започнатите дейности“, обясни той.

Канализацията на София

„Най-лесно е да се дават срокове и обещания преди изброи и след това да не се изпълняват. В Драгалевци тече този ремонт с канализацията. Парите, които бяха изтеглени от бюджета на София, за да не случи канализацията в северните части, ще намерим средства те да се случат. Не се ангажираме със срок, но в следващия мандат това е реален проблем, който може да се бъде решен“.

„Не искам отново да кажа, че съм най-големият критик. Колегите от всички медии са съсредоточени в проблемите на София. Отразявали са ги години наред и са ги показвали в ефир. Искам да ходя по добри тротоари. Не искам, когато ходя по тротоара, обувките ми да бъдат кални“, добави Антон Хекимян.

„Топлофикация София“

„Важно е в столицата да има енергийна независимост. Реновиране и модернизация на мощностите на „Топлофикация София“ може да се случи. Инфраструктурата ѝ трябва да остане общинска или държавна и не трябва да се стига до приватизация. Ще разчитаме и на помощ от държавата“, каза още кандидатът за кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай