След последно предупреждение: Кирил Петков показа, че не е канадец

Освободен е от гражданство от 20 август

След последно предупреждение: Кирил Петков показа, че не е канадец | StandartNews.com

Кирил Петков представи днес в Конституционния съд документа, удостоверяващ, че не е канадски гражданин, съобщиха от партията му "Продължаваме промяната".

Това става ден след като Централната избирателна комисия предупредиха, че ще бъдат заличавани от изборните листи кандидатите с двойно гражданство. Административният акт е получен по пощата в началото на месец октомври и удостоверява, че към 20 август 2021 г. канадските власти не считат Кирил Петков за гражданин на тяхната страна. От “Продължаваме промяната“ отбелязват, че още на 21 април 2021 г. Кирил Петков е подал заявление за отказ от гражданство и е върнал своя канадски паспорт, с което е извършил всички действия, зависещи от него за освобождаване от канадско гражданство.

Петков е поискал да упражни правото си на справедлив съдебен процес и да бъде призован да изложи аргументите си в открито заседание пред Конституционния съд. Отправено е било искане и за събиране на допълнителни доказателства и изслушване на международен експерт по въпроса за определяне на момента на освобождаване от гражданство, съгласно правилата на международното публично право, информират от формацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай