Събота,

След последно предупреждение: Кирил Петков показа, че не е канадец

От: Редакция -
704
След последно предупреждение: Кирил Петков показа, че не е канадец
A
A
A

Кирил Петков представи днес в Конституционния съд документа, удостоверяващ, че не е канадски гражданин, съобщиха от партията му "Продължаваме промяната".

Това става ден след като Централната избирателна комисия предупредиха, че ще бъдат заличавани от изборните листи кандидатите с двойно гражданство. Административният акт е получен по пощата в началото на месец октомври и удостоверява, че към 20 август 2021 г. канадските власти не считат Кирил Петков за гражданин на тяхната страна. От “Продължаваме промяната“ отбелязват, че още на 21 април 2021 г. Кирил Петков е подал заявление за отказ от гражданство и е върнал своя канадски паспорт, с което е извършил всички действия, зависещи от него за освобождаване от канадско гражданство.

Петков е поискал да упражни правото си на справедлив съдебен процес и да бъде призован да изложи аргументите си в открито заседание пред Конституционния съд. Отправено е било искане и за събиране на допълнителни доказателства и изслушване на международен експерт по въпроса за определяне на момента на освобождаване от гражданство, съгласно правилата на международното публично право, информират от формацията.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com