Радев обяви ще се яви ли на дебат с Герджиков

Изборите не са предрешени, коменира кандидатът за втори президентски мандат

Радев обяви ще се яви ли на дебат с Герджиков | StandartNews.com

Президентът и кандидат за втори мандат Румен Радев ще се яви на дебат с опонената си на балотажа проф. Анастас Герджиков.

"Разбира се, че ще ни видите на дебат", каза той по повод отправената по-рано тази вечер покана от проф. Анастас Герджиков за диспут между двата тура.  

„Ще бъде грешка да мислим, че изборите са предрешени. Ще се сблъскаме с партийно организирания вот на картела на статуквото“, заяви Радев. Той призова симпатизантите си да бъдат мобилизирани. "Нямайте съмнение, че мобилизацията на партиите на статуквото, които не веднъж са заявявали, че тяхната цел е президентската институция ще бъде пълна. Затова и нашата победа зависи от нашата мобилизация. Зависи от гласа на всеки един българин, който вярва, че една нова България - на справедливостта, на закона и на солидарността е възможна”, заяви Радев. 

Радев заяви, че е отказал дебат с Герджиков преди първия тур, защото има еднакво отношение към всички български граждани "Кого да предпочета по-напред? Не можем да се явим с всички 23-ма кандидати”, каза Радев.

Канидатът за втори президентски мандат призова партиите в новия парламент да съставят правителство. "Ние работихме много с партиите при консултациите и в 45-то, и 46-то Народно събрание. припомни Радев. По думите му в 45-ия парламент е нямало избшо диалог. При 46-я този диалог вече е бил на лице, а сега партиите имат шанс да съставят кабинет. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай