Нова оставка в ДБ! Кой още си тръгва

Атанас Атанасов се оттегля от председателския пост в ДСБ

Нова оставка в ДБ! Кой още си тръгва | StandartNews.com

Съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов последва примера на Христо Иванов и също подаде оставка като лидер на една от трите партии в обединението -ДСБ.

Това съобщи самият той в профила си във фейсбук. "На основание чл 21, ал. 1 от Устава на ДСБ, след съгласуване с Националното ръководство на партията и провеждане на отчетно-изборна кампания в структурите, ще свикам Национално събрание на ДСБ за избор на Председател и Национално ръководство.В трудни моменти като този е необходимо да се прояви устойчивост и национална отговорност. Заедно с другите лидери на Демократична България сме длъжни и ще защитим интересите на избирателите на обединението, което единствено е способно ефективно да отстоява каузите, които изповядваме. То трябва да бъде запазено и развито.Изказвам искрена благодарност на колегите от Председателския съвет на Демократична България за съвместната ни работа. За мен е чест да сме от един отбор!", написа Атанасов.

По-рано днес председателят на "Да България" Христо Иванов също подаде оставка заради резултатите от изборите.

 

 

Резултатът ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност, написа във фейсбук председателят на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" /ДБ/ Атанас Атанасов.Днес заради незадоволителното представяне на коалицията на изборите оставка подаде лидерът на "Да, България" и съпредседател на ДБ Христо Иванов.В обръщението си във фейсбук Атанасов добавя, че на основание чл. 21, ал. 1 от Устава на ДСБ, след съгласуване с националното ръководство на партията и провеждане на отчетно-изборна кампания в структурите, ще свика Национално събрание на формацията за избор на председател и национално ръководство."В трудни моменти като този е необходимо да се прояви устойчивост и национална отговорност - посочва Атанасов. Заедно с другите лидери на "Демократична България" сме длъжни и ще защитим интересите на избирателите на обединението, което единствено е способно ефективно да отстоява каузите, които изповядваме. То трябва да бъде запазено и развито", пише в обръщението си лидерът на ДСБ./ПП/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай