Невяна Митева: Не съм лява или дясна, а обикновена българка

Спорих с Румен Радев, защото смятам, че в авиацията трябва да има жени, каза кандидатът за вицепрезидент

Невяна Митева: Не съм лява или дясна, а обикновена българка | StandartNews.com

"Лично проф. Герджиков ме покани да вляза в предизборната надпревара с него. За мен той е достоен българин. Той беше гост, но не участник в наше мероприятие още преди около 5 години. Тогава се запознахме. Аз не се възприемам като част от двойката на ГЕРБ и двамата с проф. Герджиков сме надпартийни. Ние сме отворени и към разговори с останалите политически сили. Вчера бях на среща на жени ГЕРБ и за първи път се видях с Бойко Борисов.". Това разказа кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева, която е в двойка с проф. Анастас Герджиков.

"Готови сме да водим разговори с всяка партия, която изрази желание да ни подкрепи", каза Митева и добави, че Радомир Чолаков не е член на ГЕРБ, а е председател на ИК в лично качество."Ще водим разговори и диалог с всички партии, нас ни интересува обикновения българин. Но не бих си позволила да съветвам лидерите на партиите, те имат свои цели", отговори тя на въпроса дали биха приели подкрепа от ДПС.

"Познавам хора от различни политически партии. Аз общувам със всички", заключи Митева.

Аз съм обикновена българка, научена на труд. Не се занимавам с политика. Обичам спорта, работата си, последователна съм. Отгледала съм децата си тук в България. Моето семейство ме подкрепя в това решение. Завършила съм средното си образование в Добрич.

Учила съм и в София и в спортното училище в Пловдив. разказа кандидатът за вицепрезидент Невяна пред бТВ.

"Продължих в НСА да се обучавам за треньор по плуване. Започнах да работя в системата на спорта като военнослужещ

.В последствие трябваше да избирам да продължа със спорта или с военната си професия и аз избрах втората - решително и смело. След като влязох във военната йерархия, трябваше да наваксвам и учих много. Не съм се притеснила. Отидох на обучение в САЩ по програмите на НАТО.", разказва още тя.

"Няколко години кандидатствах за Военната академия - тогава там нямаше жени. Три години ми отказваха. Накрая повярваха в мен. И аз завърших с пълно отличие. Познаваме се с Румен Радев, но никога не сме работили заедно. Не искам да се ангажирам с коментари по негов адрес. Не се чувствам в лично състезание с него.", обясни Митева.

"С Румен Радев сме водили спор по повод изтребителната авиация, където все още нямаме жени.", разясни кандидатът за вицепрезидент, която настоява в авиацията у нас да бъдат допуснати и жени."Познавам хора от различни политически партии. Аз общувам със всички. Когато имаме кауза за България трябва да говорим с всички. Възприемам ни като двойката на промяната. Не се определям като лява или дясна - аз съм българка. Ние трябва да изградим мостове там, където са рухнали.", заключи Митева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай