Мустафа Карадайъ от Руен: Няма дърва за огрев. Позор!

Кризата в държавността се лекува не с реваншизъм, а с повече държавност, каза лидерът на ДПС

Мустафа Карадайъ от Руен: Няма дърва за огрев. Позор! | StandartNews.com

Кризата в държавността се лекува не с реваншизъм, а с повече държавност. Кризата на демокрацията не се лекува с реваншизъм, а с повече демокрация. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент, по време на предизборен митинг в бургаската община Руен. В него участваха Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ, Севим Али, водач на партийната листа за Бургаски регион и кметът на общината Исмаил Юсмен Осман.

Затова казваме, че днес е дошло историческо време за нашата Родина България. Това, което най-много приляга на ДПС, е да правим история - всички заедно, категоричен бе Мустафа Карадайъ. И обясни, че е дошло времето за нов етап от развитието от демокрацията в България. Дошло е време като членове на Европейския съюз и граждани на България да оценяваме хората по техните качества, цели и идеи, по критериите на Европа, по каузите, които предлагат, заяви още кандидатът на ДПС за президент.

Кметът на Руен постави тревожния въпрос, че няма дърва за огрев. Държавата не си е на мястото, възмути се Карадайъ. И попита: "Кой представлява днес държавата? Служебните кабинети на този, който се оплаква, че президентската институция нямала правомощия, а пак се кандидатира за президент."

През 2011 г. моделът ГЕРБ направи така, че от трибуната на НС ДПС да постави въпроса как в Родопите нямат дърва в края на ноември. И тогава имаше президентски избори. 2018 година, тъй като предстояха и европейски, и местни избори, моделът ГЕРБ остави Родопите и цялата област Кърджали без дърва. Днес 2021 година този, който има претенциите да демонтира модела ГЕРБ, явно прилага същия модел на ГЕРБ, само че в много по–лоша версия. 2021 година тук, в Руен, нямаме дърва за огрев. Защо? Защото сме в предизборна кампания. Позор! А по Конституция този човек трябва да е обединител на нацията, заяви Мустафа Карадайъ.

Лидерът на ДПС постави задача пред депесарите от Бургаски регион - този път да имат трима депутати.

Българският парламент има нужда от здрав разум, има нужда от вас, пожелавам ви успех, обърна се към кандидат-депутатите на ДПС Искра Михайлова.

Ние с г-н Карадайъ вярваме, че президентската институция в България е част от държавността на тази страна. Президентската институция гарантира единството на нацията. Тя е мястото, където могат да се срещнат различните мнения и да се изградят националните идеи, каза Михайлова. И обяви, още една от каузите, за които ще работят заедно с Мустафа Карадайъ - бъдещето на българските общини.

Това е единствената кандидат-президентска двойка, която има обединяващи каузи, заяви и президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк.В момента България е изключена от всички процеси, не фигурира в дневния ред на ЕС. Но има надеждата и тя идва само след 2 седмици - на изборите. Трябва да се обединим, да покажем, че можем да подредим държавата си от Дондуков 2 до последното населено място, категоричен бе Кючюк.

Както Руен днес е уютно място за живеене, така и президентската институция, трябва да дава увереност, да излъчва самочувствие, но трябва да излъчва и компетентност. Такива са нашите президент и вицепрезидент, допълни той. И подчерта: "Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова ще направят, така че всеки български гражданин да се чувства достоен в своята Родина".

Времето наистина е историческо. Човек няма как да не се вълнува, защото днес в Бургаски регион посрещаме бъдещия президент на Р България г-н Мустафа Карадайъ и бъдещия вицепрезидент г-жа Искра Михайлова. Нашата кандидат-президентска двойка, която олицетворява единството на нацията, заяви водачът на бургаската листа на ДПС Севим Али. И призова съпартийците си да се представят още по-добре на изборите на 14 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай