Манолова: Правителството да спре временно износа на дърва за огрев

Ние сме най-социалната формация в парламента

Манолова: Правителството да спре временно износа на дърва за огрев | StandartNews.com

Правителството да спре временно износана дърва за огрев и на ток. Складоветеза дърва за огрев са празни,закупуването става със записване ичакане по една седмица, а цената едвойно по-висока - 120 лв. на кубик. Вчерана Дунав мост 2 за десет минути снимахмедевет камиона към Румъния с дърва заизнос.Това заяви днес председателят накоалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!"Мая Манолова в сутрешния блок наБългария Он Еър.

Заради спекулациите на енергийнатаборса евтиният ток беше купен отняколко търговци и продаден веднага заизнос, като спечелиха 60 млн. лв.Безобразията в енергетиката, кражбитеи мафията, наследени от Борисов, трябвада бъдат прекратени. Това застрашаваработните места и доходите на хората,допълни Манолова.

В следващия парламент каузата ни щебъде цялостна програма за увеличаванена доходите на българите. Ще настоявамеза преизчисляване на всички пенсии набаза осигурителен доход от 2020 г., кактои да се запази добавката от 120 лв. през2022 г. Увеличихме и втората година отмайчинството и през 2022 г. това трябва дапродължи, каза Манолова.

Изправи се БГ! Ние идваме!" сменай-социалната формация, затова е важнонашето присъствие в парламента. Вусловията на икономическа и социалнакриза хората имат нужда от подкрепа.Ние ще бъдем парламентарнатагрупа-омбудсман, допълни тя.

Изпратихме отворено писмо до служебниякабинет за незабавна подкрепа набългарските граждани и фирми вусловията на енергийната криза.Подкрепата от 110 лв., коятоправителството прие, е недостатъчна.Средната цена на тока на борсата е 350 лв.Настояваме компенсацията да обхванецялото увеличение на цената на тока,както го направиха в други европейскидържави, каза още тя.

Домакинствата също да бъдат подкрепениизцяло - парното ще скочи със 100 %, токътще се увеличи с 30-50 %, природният газ еняколко пъти по-скъп, очаква се водатада е с 60 % по-скъпа. Еврокомисиятапотвърди нашите искания и също призоваза компенсации на фирмите идомакинствата. Ние призоваваме и заотпадане на данъците, включително ДДС,върху тока за бизнеса и домакинствата.Това означава 20 % по-ниски сметки за ток,парно, вода и природен газ, каза Манолова.

Тя посочи, че заповедта за въвеждане на„зелен сертификат" е дискриминационна,защото хора, които имат антитела,преболедували са, но не са в регистрите,не могат да вземат сертификат. В същотовреме ваксинираните, които имат същияброй антитела, получават сертификат,заяви Манолова.

Ние сме гарант, че ГЕРБ и ДПС няма да севърнат във властта. Реставрацията настатуквото трябва да бъде спряна. Щеима мнозинство на промяната, в основатана което ще бъдем ние, „Продължавамепромяната" и „Демократична България",категорична бе Манолова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай