Кирил Петков открехна завесата на преговорите за правителство

Цялата българска общественост ще има достъп до информацията как се развиват преговорите

Кирил Петков открехна завесата на преговорите за правителство | StandartNews.com

Бъдещият президент трябва да слага България над всичко, той трябва да обединява хората, които слагат България над всичко. Това заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след като пусна гласа си в столично училище.

Относно това на какъв етап са преговорите за правителство, той допълни, че процесът се развива много добре. "Уточнихме кои ще бъдат групите, които ще се срещнат другата седмица, ще има 18 екипа по всяка една от темите. Надявам се да постигнем диалогични разговори, ще се види кои са общите идеи в стратегиите, както и разликите", каза Петков.

Той уточни, че цялата българска общественост ще има достъп до информацията как се развиват преговорите, всичко ще се излъчва онлайн. Кирил Петков изрази надежда, че тази прозрачност ще даде допълнителна диалогичност между страните.

Срокът за съставяне на кабинет ще зависи от допирните ни точки и от различията ни. Дори и да отнеме малко повече време, то в бъдеще ще има яснота всяко едно министерство как ще работи, каза Кирил Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай