Вторник,

Кирил Петков открехна завесата на преговорите за правителство

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
4311
Кирил Петков открехна завесата на преговорите за правителство
A
A
A

Бъдещият президент трябва да слага България над всичко, той трябва да обединява хората, които слагат България над всичко. Това заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след като пусна гласа си в столично училище.

Относно това на какъв етап са преговорите за правителство, той допълни, че процесът се развива много добре. "Уточнихме кои ще бъдат групите, които ще се срещнат другата седмица, ще има 18 екипа по всяка една от темите. Надявам се да постигнем диалогични разговори, ще се види кои са общите идеи в стратегиите, както и разликите", каза Петков.

Той уточни, че цялата българска общественост ще има достъп до информацията как се развиват преговорите, всичко ще се излъчва онлайн. Кирил Петков изрази надежда, че тази прозрачност ще даде допълнителна диалогичност между страните.

Срокът за съставяне на кабинет ще зависи от допирните ни точки и от различията ни. Дори и да отнеме малко повече време, то в бъдеще ще има яснота всяко едно министерство как ще работи, каза Кирил Петков.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички