Караянчева пак аут от парламента. Кои изгоряха?

Изборни рани ближат в Демократична България и в БСП

Караянчева пак аут от парламента. Кои изгоряха? | StandartNews.com

Председателят на 44-ото НС Цвета Караянчева пак е аут от парламента. Както и в миналото Народно събрание кърджалийското острие на ГЕРБ не успя да се пребори за мандат в крепостта на ДПС и отново няма да е депутат, сочат предпоследните данни за разпределението на мандатите. Според тях петото място в Кърджали е за Възраждане или Демократична България. ЦИК все още не е обявила разпределението на депутатските мандати.

Знакови политици от различни група изгоряха за 47-ия парламент. Сред тях се откроява още един бивш председател на парламента - Димитър Главчев от ГЕРБ. С депутатската банка се разделя и бившият зам.-външен министър Георг Георгиев, лидер на младежката организация на ГЕРБ. В НС влизат 7 партии. Първа политическа сила е Продължаваме промяната с 67 мандата, ГЕРБ – 59, ДПС – 34, БСП - 26, ИТН – 25, ДБ – 16, Възраждане – 13, сочат предварителните данни.

Най-вероятно любимката на народа от последните два парламента Мика Зайкова също няма да е депутат. ИТН не успя да се пребори за мандат от Смолян.

Народното събрание ще гледа само по телевизията д-р Александър Симидчиев от Демократична България. За парламента изгоряха още актрисата Нона Йотова, която бе от гражданската квота на БСП, екскметът на Плевен Найден Зеленогорски, бивш депутат от ДБ.

Сбогом на парламента казва и спряганият за лидер на Демократична България на мястото на Христо Иванов Стефан Тафров.

Верният на Корнелия Нинова Борислав Гуцанов стои в очакване на милостта на Нинова. Във Варна БСП взе само един мандат - за водача на листата Нинова. Ако тя избере да влезе от 25 МИР София и така да отстъпи мястото на Гуцанов, варненският социалист се класира за НС. Но на "Позитано" 20 припомнят, че след Нинова в 25 МИР е Емил Георгиев, председател на „Екогласност“. Той не само е близък на Корнелия Нинова, по и като коалиционен партньор няма как да остане извън борда на новия парламент. Така че Нинова ще е принудена да избира между милото и по-милото си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай