Карадайъ: Ще защитим хората от полицейските репресии

Връщат най-мракобесните комунистически и милиоционерски прийоми, каза лидерът на ДПС

Карадайъ: Ще защитим хората от полицейските репресии | StandartNews.com

Ще защитим държавността. Ще защитим демокрацията. Това гарантира лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ пред кметове от ДПС в Хасковска област, с които проведе среща. В Хасковски избирателен район, също както в Разградско и Пловдивско, има много сигнали за полицейски натиск над избиратели.

Срещу нас в момента излиза целият репресивен апарат на държавата, връщат най-мракобесните комунистически и милиоционерски прийоми, каза пред кметовете Мустафа Карадайъ. И припомни случаите от Разградско, в които полицейски служители са влизали в къщите на хора с ТЕЛК, които на юлските избори са гласували в подвижни избирателни секции.

Обвиняват ни, че сме се организирали за изборите. Има закони - в рамките на законите ние се подготвяме за изборите, правим агитация. Как ще ни карат да подписваме протоколи, че няма да се занимаваме с избори, ние сме партиен апарат, нова ни е работата, категоричен бе Карадайъ.

Бъдете активни, подавайте сигнали, призова кметовете Мустафа Карадайъ. И съобщи, че ръководството на ДПС вече информира Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за случаите на репресии.

Службата за демократични институции и права на човека (СДИПЧ) на ОССЕ разположи у нас Мисия за оценка на изборите на 14 ноември. Тя се състои от 9 международни експерти, които започнаха своята работа в София на 25 октомври. На 2 ноември в Пловдив ръководството на Мисията се срещна с кандидата на ДПС за президент Мустафа Карадайъ, Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ и Рамадан Аталай, член на ЦОБ и водач на листата на ДПС в Пловдив област.

Нито един случай няма да остане безнаказан, заяви Мустафа Карадайъ. ДПС вече осигури адвокати, които ще защитят правата на всеки избирател, подложен на полицейски натиск. 197 случая от юлските избори и сегашната кампания вече са на бюрото на европейския комисар по правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай