Кандидатът на ВМРО: Изпълнителната власт да е функция на президента

Не приемаме политици да се извиняват, че ги натискат, каза доц. Милен Михов

Кандидатът на ВМРО: Изпълнителната власт да е функция на президента | StandartNews.com

Не приемаме български политици да се извиняват, че някой ни натиска и затова жертваме националните си приоритети. Освен това – говорихме за промяна, получавахме подмяна относно президентската институция и издигането ѝ на място, съответстващо на това, че президентът е пряко издиган. Не приемаме Зелената сделка, против сме джендър идеологията, а македонският въпрос остава наш приоритет. Това заяви доц. Милен Михов, кандидат за президент на ВМРО. Издигаме въпроса за конституционни реформи, които да превърнат изпълнителната власт във функция на президентската власт. Президентската власт се избира за 5 години, няма заплаха за диктатура, устойчива е, може да води борбата с корупцията, обясни Михов пред bTV.

Според него, заради икономическата криза трябва да има консултативен икономически щаб и Консултативен съвет за национална сигурност. Специално по македонския въпрос Михов беше категоричен – правото на вярна информация е на първо място. „Когато българите са считани за втора ръка в държавата си, която се е запътила към ЕС”, това е грешно, посочи той.

Ваксиниран съм срещу коронавируса, смятам, че ваксините спасяват живот. „Ваксините са единственото ни оръжие срещу пандемията, ако успея в тази кампания да убедя няколко души да се ваксинират, ще бъда радостен”, обобщи Михов.

Той коментира и уволнението си от Великотърновския университет. По думите му, заповедта била основана на 4 точки, като последната била сигнал до прокуратурата заради случай с обучение на италиански студенти. Питайте тях дали ме проверява прокуратурата, не мен, каза той. Не се чувствам за нищо виновен, подчерта Михов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай