БСП и ГЕРБ се прегърнаха предизборно. Имат обща цел

Двете партии искат главата на здравния министър

БСП и ГЕРБ се прегърнаха предизборно. Имат обща цел | StandartNews.com

Стойчо Кацаров успя да обедини предизборноБСП и ГЕРБ. Двете партии поискаха оставката на здравния министър заради зеления сертификат.

Тази сутрин Изпълнителното бюро на БСП поиска оставката на министър Стойчо Кацаров и реагира с позиция, че ваксинирането е доброволен акт и всеки, който желае, да го направи.

"Въвеждането от служебния кабинет на зелен сертификат по този необмислен начин е неприемливо и неработещо. Настояваме решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново", написа Корнелия Нинова във "Фейсбук".

ГЕРБ също излезе с остра позиция и поиска главата на Кацаров.

„В момента се намираме в абсолютен информационен, комуникационен, ваксинационен и управленски провал. Това правителство и лично неговия архитект Радев имаше почти година, в която да проумее, че вирусът не е „шипченски“ или „софийски“, а съществува и е необходимо да се управляват процесите, да се справим с кризата и да се носи отговорност. Искаме оставката му“, заяви Десислава Атанасова.

"В паниката и в страха си вчера в 21 ч. министър Кацаров забърка много голяма каша, която много трудно може да се оправи. С антигенни тестове никой не може да си извади зелен сертификат по начина, по който той е определен от ЕС. Това може да се случи с PCR тест", заяви бившият здравен министър Костадин Ангелов.

А Бойко Борисов обяви: "На него му звънели за места в болниците, на мен - за парцели в гробищата"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай