Борисов отговори на Радев: Да внимава Деси какво му казва

Ако излезем един срещу друг ще разделим хората, заяви лидерът на ГЕРБ

Борисов отговори на Радев: Да внимава Деси какво му казва | StandartNews.com

"Аз се занимавам с важни неща. За духовното състояние на изпаднал в криза човек не ми се говори, а и той е все "под пола", все с баджанаци.". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев, който по-рано днес коментира, че на миналите избори за държавен глава Борисов се е скрил под полага на Цецка Цачева, а ва тези - под тогава на проф. Анастас Герджиков.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов проговори. Не играе за президент, стои зад Герджиков

Преди 5 години разправяше какъв държавник съм, а сега глупостите му не ми се слушат. Аз не вярвам, че Радев може да каже такива неща, но ако ги е казал, той изконно не разбира какво е работил 5 години, коментира Борисов, който отиде на откриването на новата галерия на Вежди Рашидов.

"Познавам го Радев, не е такъв смелчага да каже, че се крия. Но ако го е казал… той е много страшен. Той, Бойко Рашков са много страшни. Ние се крием, плашим се. Той да внимава Деси какво му казва”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Според него, ако двамата с Радев излязат един срещу друг, държавата ще бъде разделена.

"Приемаме, че Радев е прав. Излизаме аз и той и разделяме, дали е "60 на 40", "50 на 50" - един Господ знае, държавата, народа на две. Мразим се, не се обичаме. Това ли е целта на президентските избори? Или търсим човек, който да може в тази сложна политическа обстановка да ни събере всичките заедно, да е еднакво отдалечен и да не се меси. Точно обратното - той през цялото време се изживява и като президент, и като премиер, и като диктатор, и като управляващ", коментира Борисов, обяснявайки защо подкрепя кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за държавен глава.

Той изрази надежда на парламентарните избори ГЕРБ да са първа политическа сила. "На президентските избори, мисля, че членовете и симпатизантите на ГЕРБ ще предпочетат умен, красив, образован, възпитан човек пред диктатор”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай