Симеонов: НФСБ е нужна за България партия

Като евродепутат ще работи за по-добрата информираност и за по-качествен контрол

Симеонов: НФСБ е нужна за България партия | StandartNews.com

Смятам, че НФСБ е нужна партия за България. Това е по-различна партия, която е влязла в политика не, за да взима, а за да дава. Това каза кандидатът за евродепутат и лидер на НФСБ Валери Симеонов в интервю за Нова телевизия.

„Най-скъпото се дава за България. Жертвал съм си фирмите, излязъл съм от тях и семейството  ми, което е в Бургас”, добави той.

Той заяви, че като евродепутат ще работи за по-добрата информираност и за по-качествено приложение на контрол от страна на евродепутатите.

„Европейският депутат има право на запитвания, на въпроси към всички институции, има право да взима отношения по всички въпроси, не само в ЕП и аз ще го използвам това. Контролът ще бъде свързан с подготовката на нормативните документи в ЕП още от самото начало и търсенето на обективна оценка на въздействието спрямо конкретния нормативен документ спрямо България, защото голяма част от директивите и регламентите ощетяват България”, добави той и обясни, че един от актовете репресиращи бизнеса у нас са промените в Закона за лекарствените средства в хуманната медицина. Съгласно тях всички малки аптеки трябва да направят големи разходи, за да контролират фалшивите лекарства. Според Симеонов това трябва да се прави от производителите.

Симеонов каза, че все още не може да се говори към кое политическо семейство ще се приобщи НФСБ в ЕП. „Трудно може се говори за политическо семейство на този етап, тъй като смятам, че ЕП ще бъде доста по-различен от сегашния, ще има нови политически семейства. Дали са популисти и кой ги определя като такива е друг въпрос, но очаквам, че ще има партии от патриотичния сектор, които да не са подвластни на Великите сили. Ние там ще бъдем”, уточни той.

„ЕС е под едно непрекъснато напрежение и натиск от външно въздействие, защото се явява най- големият икономически субект и като такъв се явява най-големият конкурент на САЩ и съответно на източните икономики”, каза още кандидатът за евродепутат.

Според Симеонов до европейските избори няма да има политически скандали. "Каквото имаше да се извади, се извади", каза той.

Валери Симеонов обяви, че неговата равносметка до момента е предизборната му кампания и поясни: „Призивът към избирателите е да изберат хората на действието, хората, които са оставили за кратък срок зад себе си реални неща. Такъв е случаят с изграждането на преградно защитно съоръжения на границата с Турция. Това си е моя лична кауза, която от идейна фаза до завършването лично аз съм упражнявал контрол. Остава да няма преграда между християнска Европа и мюсюлманска Азия”, каза той. 

Лидерът на НФСБ заяви, че в последната половин година се забелязва непоследователност и липса на активност в БСП. "Корнелия Нинова лично ми обеща на мен и моите колеги от НФСБ да подкрепи предложението ни за минимална пения от 300 лв. в края на 2016 г., когато гласувахме бюджета за 2017 г., и не го направи", заяви Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай