Симеонов: Договорите с американските централи да бъдат прекратени

НФСБ започна битката с фалшивите ТЕЛК, каза лидерът на партията и водач на листата й за Брюксел

Симеонов: Договорите с американските централи да бъдат прекратени | StandartNews.com

В Европейския парламент трябва да бъдат избрани български представители, които вършат работа. А Национален фронт за спасение на България е партията, която доказа, че работи, вместо да говори. Това заяви водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” – Валери Симеонов на срещи с жители на Ловеч и Троян.

Верен на слогана на коалицията „Вместо думи – действия” той посочи свършеното от него като вицепремиер и народен представител, и от останалите депутати на НФСБ и подчерта, че така ще се работи и в Европейския парламент.

Валери Симеонов припомни, че именно той като вицепремиер и НФСБ са започнали радикалната реформа в системата на ТЕЛК и са нанесли сериозен удар върху фалшивите ТЕЛК-ови решения. Още преди повече от 5 години НФСБ постави в политическата си програма ликвидирането на фалшивите ТЕЛК-ове, с които мними инвалиди, най-вече от малцинствен произход, източват системата. В последните няколко месеца това, което видяхме, арестите в няколко селища, показаха, че сте прав, подкрепиха Валери Симеонов присъстващи на срещата.

„Ние бяхме и хората, които спасихме два поредни туристически сезона – през 2017 и през 2018 година като облекчихме режима за достъп на наши сънародници от Украйна и Молдова на трудовия пазар у нас”, припомни Валери Симеонов. По думите му е бил създаден такъв административен ред, че нашите сънародници от Украйна и Молдова да могат в рамките на 7 дни да получат трудова виза за сезонна работа до 90 дни. В резултат на това само през 2018 година 8 хиляди души са работели по Черноморието, подсигурявайки туристическия сезон.

Нещо повече НФСБ и Валери Симеонов като вицепремиер за първи път за последните 30 години изградиха реална връзка с нашите сънародници зад граница и показаха, че българската държава е с тях.

„България сама трябва да решава своите проблеми. Възможностите за страната ни се свеждат до активността на българските представители в Европейския парламент, до това българските представители да информират своевременно българите, а не в 12 без 5 да става ясно какво се случва”, подчерта Валери Симеонов. Той беше категоричен, че българските представители в ЕП трябва да следят нещата в зародиш, а не да скачат при свършен факт „Например, както преди четири години никой не говореше за пакета „Мобилност” , сега никой не говори за минималните нива на преките данъци, които се опитват да наложат Франция и Германия. В момента само косвените данъци са регламентирани от Европейския съюз. А когато става въпрос за преките данъци – това са „Данък общ доход”, дивидентите? Там България е определила 10 %. Но Франция и Германия искат до определят един минимум, който да е по-висок. А това в никакъв случай не прави България конкурентноспособна, нито пък съдейства за развитието на българската икономика. На това трябва да се противопоставим. То се подготвя в момента. Трябва да бъдем изключително внимателни”, посочи Валери Симеонов.

Той беше категоричен, че работата на българските представители в Европейския парламент трябва да се свежда до това да питат, да контролират. И напомни за казуса с американските централи у нас. „Защото още през лятото на 2014 година е изпратен сигнал от България до ЕК, но ЕК вече 5 години не дава отговор”, реагира Валери Симеонов. По думите му отговорът не може да бъде друг, освен че става дума за държавна помощ – защото това е видимо явно, договорите с американските централи трябва да бъдат прекратени, за да получи българската енергетика глътка въздух. Кой от бъдещите депутати спомена за този български проблем, за това, че се източва българската икономика”, реагира Валери Симеонов.

Българските представители в Европейския парламент трябва да търсят съмишленици сред останалите държави – най-вече сред източноевропейските, като Румъния, Унгария, Словакия, Чехия, Полша, когато става дума за защита на българските интереси, посочи още Валери Симеонов. Той припомни как като вицепремиер е успял да промени само за няколко дни позицията на 28 държави да не се строи втори лифт в Банско. И резултатът е бил положителен за България и икономиката й.

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” се явява на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай