Радан Кънев кацна в Европарламента

Новият евродепутат побърза да обяви, че вече е в кампания за местни избори

Радан Кънев кацна в Европарламента | StandartNews.com

В крайна сметка Радан Кънев ще е евродепутатът от „Демократична България“, стана ясно днес от изявления на лидери от коалицията.

"Всички вече разбираме, че сме в кампания за местни избори", побърза да обяви Кънев. Той благодари на всички от щабовете на "Демократична България". "Всеки допринесе, за да бъдем успешни". Кънев каза още, че всички заедно са положили основите на предстоящите местни избори да има стабилна алтернатива. Той уточни, че ще бъде част от ЕНП и ще работи все така критично с ГЕРБ, които също са членове на ЕНП. "Вярвам, че успешно ще работя за промяна на ЕНП", коментира още Кънев.

Радан Кънев отговори на въпрос как ще работи по теми, които са от национален интерес, редом с останалите евродепутати, сред които и Делян Пеевски, с думите: "Не съм имал честта да работя с г-н Пеевски, не съм го виждал да работи. ЕП не е място, където се събират национални фракции, за да се борят помежду си. Ние много ясно сме казали за какво отиваме в ЕП".

Той допълни, че се очертават много малко въпроси, по които ще може да работи заедно с националисти и евроскептици и заяви, че по теми, които са от национален интерес, е нормално да работи заедно с г-н Пеевски. Такава според него е българската позиция за отмяна на Дъблинския регламент. Кънев коментира още, че в тази кампания не е стигнало времето да говори за европейска политика.

Христо Иванов - лидер на "Да, България" коментира, че самият факт, че са успели организационно да направят тази кампания е достатъчен мотив от днес да надграждат този резултат за предстоящите местни избори. "БСП на Корнелия Нинова не може да бъде алтернатива на това управление", категоричен бе Иванов.

Атанас Атанасов заяви, че ниската избирателна активност на тези избори е била проблем и изтъкна, че може би ние сме страната с най-ниската избирателна активност. По думите му скандалите са демотивирали хората. "Въпросът с предсрочните парламентарни избори стои", коментира още той. "Ние смятаме, че резултатът е задоволителен, защото ни вкарва в А политическа група", коментира той. По думите му "Демократична България" се е превърнала в марка в българския политически живот и заяви, че обединението им трябва да продължи да работи за разширяване на подкрепата сред българските избиратели. "БСП много искат предсрочни парламентарни избори, но не могат да ги постигнат. ДПС могат да ги постигнат, ама не ги искат", коментира още той и заключи, че става натрапливо за всички, че Борисов управлява с подкрепата на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай