Мария Габриел зове за повече активност на изборите

По думите на Габриел висока активност на евровота означава и силен глас на България в Европа

Мария Габриел зове за повече активност на изборите | StandartNews.com

Единство и отговорност - това ще преследваме в работата си всички кандидати за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС. Единство, защото само сплотени можем да браним националния си интерес и го показахме - съпротивата срещу пакета "Мобилност", двойните стандарти и др. Отговорност, защото пред хората не трябва да даваме неизпълними обещания, а само реално постижими резултати с дългосрочен ефект. Това каза водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Габриел по време на основно предизборно събитие на ГЕРБ в Плевен.

По думите на Мария Габриел висока активност на евровота означава и силен глас на България в Европа. "За мен е чест да бъда водач на най-силния екип от кандидати за евродепутати. Резултатите от нашата работа говорят сами за себе си. Предстоят обаче ключови месеци и на България трябват опитни хора като нас. Да, защитихме рекорден бюджет от 18 млрд. лв., но предстоят още преговори и изцяло от нас зависи дали ще затвърдим вече извоюваната победа", обясни Мария Габриел.

Според нея в европейския бюджет на България има послание към всеки регион и отрасъл. "На фона на това, че други държави ще получат с 8% по-малко за земеделие, ние ще запазим достойни нива на финансиране. Като цяло ЕС предлага изключително много възможности, но трябва да имаме добър екип в ЕП, който да се пребори за тях", отчете Габриел, като подчерта, че й се иска в Европа да има повече малки проекти, носещи конкретни ползи на хората. "Такъв е проектът за безплатен интернет за българските и европейските общини. 170 български общини получиха ваучери за безплатен безжичен интернет на обществени места", даде за пример тя. Мария Габриел отбеляза, че в Плевен има много пчелари, като ги увери, че и занапред може да разчитат на нея гласът им да се чува в ЕС.

"На много места в страната има проекти, реазлизирани с европейски средства. Те правят държавата и живота ни по-красив. В ЕП ще продължа да работя за това регионите да се развиват и достатъчно средства да достигат до тях и да се използват по най-добрия начин. Чрез ЕС и здравната и образователната услуга могат да бъдат по-добри", посочи Андрей Ковачев. Той бе категоричен, че на 26 май хората не трябва да дават шанс на онези, които вече многократно са се проваляли и са ни тласкали към катастрофи. "Всеки може да обещава преди избори, но отговорността изисква да казваш само реално изпълними неща. Нека да не рискуваме страната да се върне години назад в развитието си", призова Ковачев.

"Днес БСП предлага вицепремиера на Жан Виденов за евродепутат, а именно той фалира държавата не толкова отдавна. Допуснем ли БСП да се върнат на власт - години ще ни трябват да се възстановим. Ние не сме като ДСБ и "Да, България", които искат БСП да се върнат само и само да не е ГЕРБ, вместо да се вслушат в думите на Жозеф Дол за обединение на десните формации", каза на свой ред Илия Лазаров от СДС - номер 17 в листата. "Ние започнахме европейския път на България, а ГЕРБ го продължиха. Тяхното дело е и наше", завърши той.

"България не трябва да се отклонява от единствения възможен път пред себе си - европейския. Нашите кандидати знаят как да го постигнат и те заслужават подкрепа. ЕС инвестира в България 4 пъти повече средства, отколкото ние даваме за Съюза. Тези средства преобразяват българските региони, включително и плевенския. В нашата листа има професионалисти, хора с опит и характер. Хора, които знаят как да бранят българския интерес в Европа", каза на свой ред общинският ръководител на ГЕРБ-Плевен Петя Василева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай