Карадайъ: С вота си да заявим смяната на националистическата власт

Европа има нужда от нас, заяви в Рудозем лидерът на Движението

Карадайъ: С вота си да заявим смяната на националистическата власт | StandartNews.com

„Европа има нужда от нас. Ние трябва да помогнем на Европа за пресичането на ксенофобията, омразата разделението, противопоставянето. Ние трябва да предложим нашия модел. Моделът на толерантността, моделът на уважението към различните”.

Това заяви пред хиляди симпатизанти в Рудозем председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който представи листата с кандидати на Движението за права и свободи на предстоящите избори за Европейски парламент.

На площада в родопския град Мустафа Карадайъ представи част от и кандидатите на партията за евроизборите. „Това са образовани, знаещи и можещи млади хора. В листата са и хора с опит, които ще дадат много на Родината ни в Европарламента”, обяви лидерът на ДПС.

Карадайъ отправи и апел за обединение. “Нашата сила е в единството. На тези избори да дадем заявка в нашата родина, че това което се случва в общините, там, където управлява ДПС, трябва да се случва и в другите региони на държавата. Да заявим смяната на тази националистическа власт. Нашето единство е ДПС“, заяви Карадайъ.

По-рано през деня екипът на Централния лъч на ДПС проведе предизборна среща с жители на община Неделино.   Много партии ще дойдат, много хора ще ви агитират и ще ви обещават. Ние казваме само онова, което сме направили, каза лидерът на ДПС пред жителите на Неделино.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев каза, че ДПС залага на младите поради две причини. Първата е, че младите трябва да изградят този свят и втората е, че младите ги няма тук. Каква полза от улици, в инвестиции в населените места, когато младите ги няма тук?, попита той. Те отидоха в Европа да търсят своето щастие, да спечелят пари и да си отглеждат семействата. А ДПС си поставя за първа цел оттук-нататък да създаде условия доходите в България да станат европейски и да си върнем младите хора тук в нашата прекрасна Родина, обяви Цонев.

Аз съм убедена, че нашата листа има знанията, подготвена е и има подкрепата на ДПС да представлява достойно не само България, а и визията на всички тези населени места в Европа и да направи така, че българските малки общини да намерят своето място и да получат подкрепата от ЕС, заяви евродепутатът Искра Михайлова. Това, съчетано заедно с програмата на ДПС ще ни даде възможност за 20 години напред да очертаем едно успешно бъдеще. Имаме посока, успешни сме и знаем какво правим. Имаме подкрепата на общини и стотици хиляди хора. Каним и вас Неделино, елате заедно с нас, призова Михайлова.

Заедно с Карадайъ бяха и депутатът от Смолян Хайри Садъков, евродепутатът Неджми Али, областният председател Салих Аршински, кандидатите за евродепутат от листата на ДПС Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак и Танер Кабилов, кметове на общини, на населени места, членове и симпатизанти на ДПС.

Представителите на Движението обиколиха обновения  наскоро площад в Мадан, където се срещнаха със членове и симпатизанти на партията. Обиколката приключи с благотворителна вечеря-ифтар в джамията в града, на която бе дадена от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай