Габриел: Европа ще стане по-ефективна

Различията при евродепутатите са само за камерите, когато се разпределят пари, всеки дърпа за държавата си, каза Борисов

Габриел: Европа ще стане по-ефективна | StandartNews.com

"Минималната работна заплата в Гърция е 650 евро, но нашите бедни хора с минимална заплати като дойде празник палят колите и отиват да си похарчат парите там, нашето море по-лошо ли е, ама гръцката икономика не е преживяла комунизъм като нашата", коментира премиерът Бойко Борисов в предаването "Здравей, България" по Нова тв. 

"Да, нашите евродепутати ще участват в дискусията за обща минимална работна заплата в ЕС", съобки от своя страна водачът на листата на ГЕРБ за евровота Мария Габриел, която също участва в предаването. 

"Разходите растат, защото държавата даде милиони повече за военни, съдебна охрана, полицаи, хора с увреждания, това са милиарди повече разходи. Но в същото време има 10% ръст на доходите на хората - на учителите, на полицаите, на военните, дадоха се и страшно много пари за инфраструктура в училищата", обясни още премиерът. 

"Ще се постараем за повишаване на доходите, за пакета "Макрон" и още няколко важни за България теми, да постигнем добри резултати в ЕС", коментира още Мария Габриел. Според нея работата в европарламента ще върви добре, защото проевропейските сили, ще постигнат добри резултати на вота. 

"Много бих искала да се концентрираме върху това Европа да стане по-ефикасна и бързо достигаща до хората, а не да е при свръхочакванията и идеалите, но това зависи от резултатите от работата на евродепутатите", каза още Габриел. 

По повод фамилията си Габриел, Мария обясни, че се гордее, че е бълтарка и името й никога не й е пречело. 

"Ако сега Мария каже на мъжа си да стане Неделчев, сигурно ще стане", пошегува се премиерът по повод фамилията Габриел. 

"Различия при европейците има пред камерите, но иначе когато стане въпрос за кохезионната политика, всеки гледа да вземе повече и забравя кой от коя партия е", каза Борисов по повод антиевропейските настроения в Европа. 

"Когато дойде въпроса за парата и кой колко да получи, всички се обединяват и гледат дда вземат повече за страната си", каза още Борисов. 

"Гледам сериозно на тези избори, защото изключително важно ми е да изпратя най-добрите и най-подходящите хора в ЕС, които да защитават интересните ни", коментира Борисов. 

"Сегашния главен прокурор брани БСП", коментира още Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай