ДПС заложи на младите

Централният предизборен лъч измина над 5 000 км, обиколи десетки села, проведе стотици срещи от Дулово до Брюксел

ДПС заложи на младите | StandartNews.com

Централният предизборен лъч измина над 5 000 км, обиколи десетки села, проведе стотици срещи от Дулово до Брюксел

Гласувайте за Движението, те са истинските демократи, призова президентът на АЛДЕ Ханс Ван Баален

ДПС заложи на младите. Защото познава силата и енергията им, защото младежкото е вкоренено в темелите на ДПС. Това бе основното послание на Движението по време на предизборната му кампания за европейски парламент. Не случайно листата на ДПС е изцяло от млади хора. Те символизират единството, приемствеността и промяната, която ДПС носи.
Петима от кандидатите са на възраст до 29 г., а 8 - от 30 до 38 г. Но енергията на младостта може да е продуктивна само, ако е съчетана с мъдростта на опита. Затова редом до младите експерти Гюлфие Парушева, Севим Мусак, Ертен Анисова, Сунай Якуб, Сюлейман Сюлейман са безспорни капацитети като председателя на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент Искра Михайлова, бившия финансов министър Петър Чобанов, зам. –изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие” Атидже Алиева-Вели и бившия министър на околната среда и водите Станислав Анастасов.

"Сега, като има нужда от сериозни действия и в Европейския съюз и в България, ние казваме: "Залагаме на младите“. Но те не са само млади, те са образовани, знаещи, можещи, доказали себе си в секторите, в които се развиват. Това е ДПС, това е нашата листа“, каза в кампанията председателят на ДПС и водач на листата Мустафа Карадайъ.
Младежката организация на ДПС е най-голямата в Европа с над 20 000 членове. Това е така, защото Движението залага на приемствеността. По думите на Карадайъ в останалите партии младежките организации са само на книга и съществуват докато партиите са на власт. "Те не мислят за приемствеността и бъдещето. А в ДПС приемственост винаги е имало - ние се грижим за бъдещето", обясни той по време на предизборните срещи. И се обърна към младите с думите: "Затова ДПС ще го има още дълги години, защото вас ви има".
От 2009 г. България върви по инерция - без посока, без приоритети. Страната се обезлюдява и децата ни са в Европа, каза по време на срещите с избиратели и зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. По думите му първа задача на ДПС е как да върне хората в България, как да направи така, че те да не ходят в чужбина. Да останат тук и да работят в България. За да се случи това, ДПС предлага програма за ускорено развитие. Програмата ни е догонваща, за да се върнат децата ни в страната, а доходите да достигнат поне средния стандарт за Европа, обясни Цонев.
Над 5 000 км измина Централният предизборен лъч на ДПС в България по време на кампанията за Европейски парламент. Тя се простря от Дулово до Брюксел, където в деня на Европа - 9 май, заместник-председателят на ДПС и кмет на Кърджали инж. Хасан Азис и евродепутатът Неджми Али проведоха предизборна среща с членове на сдружения, обединяващи български граждани от Южна и Северна България, живеещи в Брюксел. На срещата присъства и част от делегацията от Кърджали, която беше в столицата на Белгия за подписване на Договор за сътрудничество и побратимяване с община Сен Жос тен Ноод. Това е първият реален проект между двете общини за предоставяне на административни услуги по електронен път, който ще улесни нашенци, живеещи в Брюксел.
В същото време у нас зам.-председателят на Народното събрание и шуменски депутат д-р Нигяр Джафер и дами от Женската организация на ДПС в област Шумен дариха в Деня на Европа пакети със спално бельо и хавлии на Дома за стари хора "Д-р Стефан Смядовски" в Шумен. А младежи от ДПС и танцьори-професионалисти направиха флаш-моб пред Драматичен театър "Васил Друмев" в града и издигнаха мотото на предизборната кампания на ДПС "Ние залагаме на младите".
Всеки ден кандидатите за евродепутати, начело с водача на листата и председател на партията Мустафа Карадайъ обикаляха гладове и села у нас. Посетиха над 150 населени места, имаха над 300 срещи. Една от тях бе на кафе при почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. По идея на д-р Доган още в старта на кампанията - на 24 април, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ подари от името на цялата партия устройство за изкуствено зрение на певеца Орхан Мурад. То представлява лека смарт камера, която моментално разчита на глас текст от всякакви повърхности, разпознава и лица. Чете всякакъв текст - книги, етикети и продукти, идентифицира продукти, кредитни карти, банкноти и др.
Във всяка една от срещите си в кампанията ДПС отбеляза и 30-годишнината от Майските събития.


Ние добре помним тези събития. Помним и 84-та и 85-та. Ние в Делиормана знаем силата на нашето единство, каза Мустафа Карадайъ в местността Демир Баба текке, край исперихското село Свещари на възпоменателния митинг - събор, в памет на жертвите на т.нар. “възродителен процес” и мирната съпротива срещу насилствената смяна на имената на турците и мюсюлманите през 1989 г. Специален гост на събитието бе лидерът на европейските либерали Ханс Ван Баален. Преди близо 30 години бях във вашата държава и тогава усетих тези отворени рани на етническо прочистване. Отворените рани на неуважението към различната религия, етнос и култура, каза президентът на АЛДЕ. Но прекрасното нещо беше, че благодарение на вас и вдъхновението на г-н Ахмед Доган не се стигна до отмъщение, а до етнически мир. И ние от останалата част на Европа, може само да се учим от вас, каза още той. И призова всички, включително хората от ГЕРБ: "Гласувайте за ДПС, защото те са истинските демократи!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай