Неделя,

На форума на "Стандарт"! Халил Летифов каза защо строителите страдат

От: СТАНДАРТ -
376
На форума на "Стандарт"! Халил Летифов каза защо строителите страдат
A
A
A

Днес най-важно бе да се чуят въпросите и темите, поставени от строителния бранш и от кметовете. Ако Министерството на регионалното развитие и благоустройството успее да запази тази си диалогичност и това се пренесе в конкретни резултати за решени проблеми и свършена работа, може да отчетем успех. Всичко останало ще е говорилня. Това заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов на форума "Инвестиционните проекти. Планът за възстановяване и развитие", организиран от "Стандарт" и "Строител" в партньорство с МРРБ, Камарата на строители и Камарата на архитектите. Европейски партньор на инициативата бе евродепутатът Искра Михайлова, зам.-председател на групата "Обнови Европа" в Европарламента. Тя и председателят на УС на Камарата на строителите инж. Илиян Терзиев бяха модератори на дискусията в хотел "Маринела". Тя събра най-големите компании в строителната индустрия, областни управители и над 20 кметове с вицепремиера и регионален министър Гроздан Караджов, за да търси решение на най-наболелите проблеми за сектора и местната власт.

Проблемът е основно правителството и неговата некомпетентност. Съществува реваншизъм по отношение на вземането на политически решения - имаше заявка, че ще се саморазправят с едни фирми, обявени за лоши, каза Летифов. И припомни: "Подобни събития имаше и през 2009 г. и едни 10% от един финансов министър се събираше от строителния бранш и пак ставаше въпрос за едни 700 милиона. Ситуацията е аналогична. И понеже явно забравяме, това ни се повтаря и сега всички сме заложници на подобен подход.".

Дори днес видяхме, че в самата изпълнителна власт има страх от този реваншизъм. Но той няма място в българския политически живот и в институциите, категоричен бе зам.-председателят на ДПС, който е и заместник-председател на комисията по транспорт в 47-ото НС.

Апелът ми е да бъдат подкрепени и кметовете, и общините, защото те са властта, която е най-близо до хората. Те се сблъскват челно с проблемите на хората и ако на тях не им се помага, предвид всички проблеми, наследени и от кризата и от самото управление, ще създадем още по-големи трудности, обобщи Летифов.


Всички новини от категория ДА! На българската икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички