Понеделник,

Илиян Терзиев на форума на "Стандарт": Спадът в строителството е 50%

От: СТАНДАРТ -
583
Илиян Терзиев на форума на "Стандарт": Спадът в строителството е 50%
A
A
A

50 на сто е спадът в строителството спрямо миналата година. Това заяви председателят на УС на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев. Той е модератор на форума „Инвестиционните проекти. Планът за възстановяване и развитие”, организиран от „Стандарт” в партньорство с в. „Строител”.

Двете медии събраха вицепремиера Гроздан Караджов със строителната индустрия и местната власт, за да намерят отговор на най-наболелите за тях проблеми.

Говори се, че спадът в строителството е 30%, но истината е, че е 50 на сто. Причината е в скока на цените заради поскъпването на горивата. 10 процента е спадът в работната ръка, която отива на борсата, каза още инж. Терзиев.

Ние сме хората които трябва да подготвим строителният бранш, да са справи в тази ситуация. Ползвайте регионалните ни структури, обърна се към компаниите от индустрията Терзиев.

Инж. Илиян Терзиев призова за промяна на Закона за обществените поръчки и съвременни цени, които са правдиви, за да може браншът да върви напред.

Камарата на строителите е направиха сдружение европейски хъб и се надява да има късмета да спечелим един от четирите или петте проекта за такъв хъб на територията на България. Това е свързано с цифровизацията на строителната индустрия.

Ако не вземем марки и не цифровизацията, ще  стане като 94-а година - ще дойдат големите батковци от чужбина и ще си направят парите, каза инж. Илиян Терзиев.


Всички новини от категория ДА! На българската икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички