Звезди завладяват Благоевград с джаз и блус

Звезди завладяват Благоевград с джаз и блус | StandartNews.com

Блус и джаз величия от световна класа се включват във второто издание на Фестивала „Благоевград Blues and Jazz 2016". Началото ще бъде поставено днес от 20,00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров" от музикантите от „Delta Roosters". Музикалното събитие дава старт на серия подобни прояви, като до края на месец юни ще се състоят шест фестивала - три международни и три национални. „Всички събития на община Благоевград са част от голяма стратегия, чиято цел е да превърне града във фестивален център на Балканите. Сигурни сме, че имаме потенциала и качествата за това", каза заместник-кметът Христина Шопова. Тя уточни, че входът и за двете фестивални вечери в сградата на театъра е свободен. „Тази година направихме още една категорична крачка напред като трансформирахме фестивала от национален в международен", допълни Шопова. Васил Георгиев-Кръпката и диригентът на Биг Бенд-Благоевград Борис Янев представиха и участниците в двете фестивални вечери.

„Щастлив съм, че най-после в община Благоевград има хора, които работят да върнат културното му самочувствие и съм много щастлив, че мога да помогна", каза Васко Кръпката. Той анонсира кралицата на испанския блус Биг Мама Монтсе, която ще излезе на сцената в петък заедно със Систър Марион.

„Биг Мама Монтсе е испанка, която в цялата фламенко култура е много силна и позната. Запалила се е по блуса и джаза и от 12-годишна свири на китара. Скоро тя празнува 25 години на сцена, обиколила е почти всички възможни европейски блус и джаз фестивали", обясни той. За Soulful Band, които са музиканти от Будапеща с фронтмен Атиша Шуба, който е и автор на песните им, той обясни, че групата свири соул и суинг. Публиката ще се забавлява и танцува с изпълнения на Delta Roosters, които предават искреността и чувството, с които стиловете блус, рок една рол и рок са пропити, добре познатите Подуене блус бенд ще припомнят любимите парчета като „Нека бъде светлина", „Ден след ден", „Нощни пеперуди". На сцената любителите на блус и джаз музиката ще видят и дамите, станали хит в съвременния джаз, от Сентиментъл Суингърс заедно с Михаил Йосифов секстет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай