Замеряха Slash с червен сутиен, чашка D

Замеряха Slash с червен сутиен, чашка D   | StandartNews.com

Рифове до дупка в сауна - това беше концертът на иконата с китара и новата му банда

На Slash като на Slash. Ясно е, че ще има много класен инструментал, много боготворене, отвяване на глави и всичко останало по протокол. Зала "Христо Ботев" едва побра меломаните, които празнуваха Петровден с легендарния китарист, роден в Лондон, и проекта му The Conspirators. Вокал отново беше Майлс Кенеди, когото познаваме от предната им визита в "Универсиада" преди 2 години.

Някои празнуваха рожден ден, други - имен, трети годишнина от сватбата. Имаше и юнаци, които на концерта срещнаха първите си гаджета... Изобщо запомняща се вечер. Първа излезе Милена, която беше безпощадно добра с вечните си хитове и харизма. Публиката мощно я аплодираше и пееше с нея "Ха-ха", "Месо", Firе in My Hair и други. Много готино е, че хора от световния шоубизнес имаха възможността да чуят, че и у нас има добри изпълнители и музиканти.

Slash, Майлс Кенеди и The Conspirators никак не закъсняха и даже малко преди 21 часа заеха местата си на бойното поле, въоръжени като за суперяк купон. Ясно беше, че са дошли, за да ни представят новия си албум World on Fire и песните от него ще преобладават. Другите бяха от предния им албум, както и кавъри на Guns N' Roses. Началото бе поставено с You're a Lie от предишния им диск Apocalyptic Love. Жегата в залата взимаше горно "до" и по едно време беше като в сауна. Дрехите на хората залепнаха по тях и капки се стичаха отвсякъде. Чуха се You Could Be Mine и Welcome to the Jungle на "Гънс" - хората направо пощуряха от удоволствие. Бойна мадама хвърли към Слаш червения си сутиен с чашка D - по свидетелски показания от близко разстояние. Той кацна пред краката на Slash, който се беше увлякъл в поредното соло и дори не го забеляза. Човек от свитата му го взе и го метна отзад.

Няколко солидни гръцки агитки куфееха и се радваха на идола си. Те вееха знамето си и се опитаха да го подадат на Майлс да го развее. Той обаче е от най-интелигентните вокали на планетата - развя българския трикольор, а после го уви около микрофона си. Дори не беше изнервен от бързо преодолените проблеми с озвучаването в началото. Слаш демонстрира класата си и с 15-минутно соло на Rocket Queen. Както винаги, беше с цилиндъра си, запазена негова марка, и тъмни очила. Едно от любимите на българската публика парче, Anastasia, също нажежи оскъдния въздух. Както си е в реда на нещата, виртуозът смени няколко китари. Някои от рок хитовете на всички времена - Sweet Child O' Mine и Paradise City на "Гънс", бяха оставени за десерт. Тогава се изсипа и порой от конфети върху нагорещените фенове. Бяха хвърлени и сума ти перца към предните редици.
Майлс, който преди всичко е познат като вокал на Alter Bridge, ни похвали: "Вие сте една от най-добрите публики, пред които изобщо някога съм излизал". А веднага след концерта написа във Фейсбук "Sophia, Bulgaria, that was insane! Fucking awesome! Thank you!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай