„Пирин фолк” завладя Сандански

„Пирин фолк” завладя Сандански | StandartNews.com

При огромен интерес и с невероятен успех премина конкурсната вечер на Международния фестивал „Пирин Фолк" в Сандански в събота. Запомнящи се песни, емоционални изпълнения, силна хореография, впечатляващи тоалети. Всичко това бе причина на крака да стават често над две хиляди души в Летния театър на курортния град.

Много почитатели на фолклорната музика не успяха да усетят на живо атмосферата на фестивала. За пръв път химнът „Добре дошли в Сандански, приятели" бе изпълнен от детска група. Фолклорна формация „Славей" със солистка Дарина Дамянова от Сандански, под съпровода на градския Духов оркестър представиха песента с нов аранжимент и различно звучене. Те заслужено спечелиха аплодисментите на публиката и дадоха подобаващ старт на вечерта.

16 изпълнители представиха своите авторски песни, които се борят за наградите на фестивално жури, на журналистическо жури, на телевизионния зрител и на публиката в Летния театър. Оригинални композиции за любов, родина, бащино огнище и момински мечти прозвучаха на 27 август в Конкурса за авторска македонска песен. Изявени творци от България, Македония и Сърбия представиха своите творчески виждания за нова авторска песен от македонска фолклорна област с надеждата песента им да пребъде във времето и да се запее от мнозина.

В конкурса за изпълнителско изкуство също 16 певци премериха сили с изпълнения на живо. И тази година се очаква фестивалът да отбележи своето музикално откритие, чието име ще се помни дълго. Всички членове на двете журита гласуваха в реално време с индивидуална карта. Оценяването на изпълнителите бе по десетобалната система. Резултатите от техния вот ще станат ясни на гала вечерта днес, когато ще станат известни и победителите във вота на телевизионните зрители и на публиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай