Голям концерт за рождения ден на "Тъпани и Гайди"

Голям концерт за рождения ден на "Тъпани и Гайди" | StandartNews.com

Българската формация "Тъпани и Гайди" ще отпразнува своята 5-годишнина с голям концерт. Очаква се музикантите да свирят пред над 3 000 души на сцената на столичния клуб "Маймунарника". Събитието ще се състои на 11 септември от 20 часа.

"След "Рожен" и "Гела" дойде времето да закрием един невероятен летен тур изпълнен с множество български фолклорни събития", споделят от формацията, която ще уважат за празника много известни български изпълнители от Родопите.

Традиционните хора под съпровода на гайдите, които са запазена марка на всеки концерт на "Тъпани и Гайди", няма да липсват и на рождения ден. Освен тях ще има много изненади за публиката - въртене на огън, безплатни уъркшопи по народни танци, свирене с гайди и други.

Формацията е съставена от четирима гайдари, които свирят на родопски каба гайди, а един от тях и на шотландска. Традиционният родопски звук е заложен в основата на звученето й, но преплетен с тежък съпровод на австралийско диджериду и перуански кахон, на които акомпанират други двама. Разбира се, имат и вокал - Валентина Добрева, която е единствената дама в групата.

Входът за концерта е 10 лева. Може да си закупите билети от мрежите на eventim и ticketlogic. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай