Стотици фенове чакат Елена Ваенга

Стотици фенове чакат Елена Ваенга | StandartNews.com

Стотици почитатели на шансона се събират довечера в 20 часа в зала номер едно на НДК за първия концерт на Елена Ваенга в София - актриса, композитор и певица, станала известна с военните си хитове. Тя започва бляскавата си кариера именно с тях. "Всички в моето семейство са били на война", призна дамата от Санкт Петербург пред "Стандарт".

И добавя, че никой от тях не иска да си спомня за ужасните години. Баба й, лекар в една от най-големите болници на някогашния Ленинград по време на блокадата, е категорична - това е тема табу.

"Когато някой започнеше да говори за войната, баба ми ставаше и отиваше в другата стая. Тя е на 90 в момента. Дядо ми отбелязва 9 май по странен начин - хората се събират на маса, а той седи, гледа в една точка, пълни чашата с водка, която не докосва, мълчи и плаче. Цялата му рота е загинала", разказва още Елена. Тя не крие, че е мъжко момиче. "Обичам откровените и открити отношения. Рядко допускам да ме обиждат и нараняват - не прощавам на никого. Черта на северния ми характер". Тя се качва на сцената за първи път на 18.

"Никога хонорарите не са били на първо място за мен. Важното е хората да са щастливи. Изобщо не съм материална. Който не ми плати навреме, го пращам по дяволите. Има по-лоши неща - болестите и смъртта. Виж, ако някой ми открадне абсолютно нищо неструващата статуетка на прабаба ми вкъщи - ще побеснея. Защото тя за мен е безценна". Много от съверемените критици наричат Елена феномен. Тя обаче твърди, че за нея семейството е на първо място. Животът на Ваенга не е бил никак лесен, но всичките си трудности преодолява благодарение на разума и на силната си вяра в Бога.

"Човек показва истинската си същност точно в труден момент. Тогава сваля маската си. Длъжен е да ги преодолява - те са му изпитания от Бога", твърди Елена. Тя печели любовта на публиката с неповторимата си артистичност, прекрасен глас и необикновени песни - досега над 800 песни. Отлично се справя с рок, джаз, романси, руски шансони - нейната запазена марка. Сега тя е в София по покана на "Жокер медиа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай