Отличието на НИМ в памет на Божидар Димитров

Посвещавам тази награда на Божидар Димитров, обяви доц. Петрунова

Отличието на НИМ в памет на Божидар Димитров | StandartNews.com
  • Отличието на НИМ в памет на Божидар Димитров

Симеон Велики прави Златния век, защото преди това Борис Михаил поставя темелите, каза директорът на НИМ доц. д-р Бони Петрунова, получавайки наградата "Пазител на наследството" за музея на 2019 г. НИМ. Затова като благодаря на всички служители на музея за работата им през годината, посвещавам тази награда на Божидар Димитров, обяви доц. Петрунова. До 2017 г. големият историк проф. Божидар Димитров бе три пъти директор на Националния исторически музей, човекът, който го е управлявал най-дълго. България го загуби през 2018 г.
Като директор на НИМ доц. Петрунова и топ археолозите в НИМ правят уникални открития. Тазгодишните са представени в специална изложба в НИМ открита преди дни в националната съкровищница. Но едно от най-големите заслуги на доц. Петрунова е фактът, че отваря НИМ все повече към младите. Детският център се превърна в любимо място за посещения на учениците. В НИМ редовно се правят уроци по родолюбие за деца, посветени на именити българи.
Наградата на доц. Петрунова връчи посланикът на Мароко у нас г-жа Закия Ел Мидауи. "Много харесвам хората, които опазват своето културно наследство. Вашата страна е типичен пример за това и аз се чувствам много добре тук. Пожелавам нашите отношения да се развиват непрекъснато", каза Нейно превъзходителство и пожела кампанията "Чудесата на България" да продължи да се развива и надгражда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай